28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

73. obljetnica Doma sv. Ane Vinkovci

Više od autora

- vl promo-
Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

Danas, 27. veljače u Dječjem domu sv. Ane Vinkovci obilježava se Dan ustanove i Dani otvorenih vrata.

Za goste i uzvanike pripremili su prigodni program koji uključuje nastupe štićenika Doma i gostiju, ove godine učenika iz OŠ Antun Gustav Matoš te poklone koje je izradila likovna grupa uz pomoć svojih odgajatelja i novi broj domskog lista “Leptir”.


Ove godine, Dom slavi 73. godine svog djelovanja. “U protekle 73 godine prošle su tisuće dječaka i djevojčica kroz ovaj dom. Trenutno imamo 42 djece u dječjem domu što na privremenom smještaju, njih 28 i 14 djece na poludnevnom boravku.”, rekla je u osvrtu na rad ravnateljica doma Zrinka Mikić, “U domu je zaposleno 22 djelatnika i djelatnici doma zaista su jedan tim mladosti i mladenačke energije i iskustva. Jedan dobar spoj. To su ljudi koji se doista svakodnevno trude kako bi djeci stvorili takve odgojne utjecaje, takvo okruženje za rast, razvoj i odgoj iz kojeg će djeca moći najviše profitirati”. Cilj im je, napominje ravnateljica, jasan: žele svojim štićenicima omogućiti da izrastu u zdrave, odgovorne i zadovoljne osobe koje će moći uspješno samostalno živjeti, graditi zdrave odnose te smisleno služiti zajednici.

Naposljetku, ravnateljica se zahvaljuje svim pojedincima i udrugama koje aktivno potpomažu rad Doma i napominje, “Oni doista kad god to mogu čine život naše djece boljim i ljepšim, svojom pomoći i podrškom koju nam pružaju. Posao u dječjem domu je složen, ali uz pomoć dobrih ljudi, osobito u ovom Gradu, a i dalje u Županiji, mi uvijek nailazimo na otvorena vrata, na pomoć i nekako uspijevamo i neke možda kompliciranije situacije koje nam se pojave uspješno riješiti.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno