17 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Singlom “Van stroja” Requiem najavili izlazak istoimenog albuma

Više od autora

- vl promo-

Grupa Requiem predstavlja svoj album prvijenac “Van stroja”, a ujedno donose i istoimeni singl s izdanja na kojem se nalazi deset pjesama. Kao singlove su nam već predstavili njih šest, od kojih i  suradnju s Davorinom Bogovićem u pjesmi “Daj mi sve”, a na albumu su osim Bogovića ugostili i Borisa Hrepića Hrepu (usna harmonika), Hrvoja Prskala (akustična gitara, def), Antonina Šimića (akustična gitara), Hanu Blažević (vokal) u pjesmi “Ti me ne voliš”, Ivana Keru (klavijature) i Darija Jembreka (klavijature).

Album “Van stroja” rezultat je inspiracije, emocija i ljubavi prema glazba članova grupe Requiem koju čine Goran Mauher (vokal, klavijature, akustična gitara), Martin Plantić (električna gitara, vokal), Gordan Mlinarić (bubnjevi), Josip Bodiš (bas gitara). Pjesme na albumu većinski autorski potpisuje Goran Mauher (vokal) i Requiem, osim “Čekaj me” i “Tek u dvoje” koje autorski potpisuje Boris Hrepić Hrepa, a na izdanju se nalaze i dvije zanimljive obrade u izvedbi Reqiuema – tradicionalna  “Ima dana blues” i cover Indexa “Hej ti”.

“Album je inspririran životom, ostvarenim i neostvarenim ljubavima, a pisan je i iz potrebe da se i naš glas čuje. Ponajprije u pjesmi ‘Van stroja’ koja govori o čovjeku koji se bori protiv sivila društva i koji utire novi put kroz šumu pukih promatrača. Pjesma opisuje čovjeka koji ima hrabrosti i odlučnosti ne prepustiti se društvenoj apatiji nego živjeti život pun boja kakav bi trebao biti. Iako su pjesma i spot nastali 2019. godine, i dalje je tematika itekako pravovremena.”, poručili su Requiem o novom albumu i singlu “Van stroja”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno