11 C
Vinkovci
Utorak, 30. travnja 2024.

Marko Nedoklan iskusniji i bogatiji za premijerni nastup na Europskom prvenstvu

Više od autora

- vl promo-

U Bugarskoj je u tijeku Europsko prvenstvo za juniore u biljaru. Svog predstavnika u reprezentaciji imali su i Vinkovci odnosno Biljar kluba Cibalia, a radi se o Marku Nedoklanu koji je osvojio prvo juniorsko Prvenstvo Hrvatske te je na posljednjem državnom natjecanju u Zagrebu završio na 3. mjestu što mu je osiguralo kartu za Sofiju.

Snage je odmjerio s najboljim igračima što Europa u ovom trenutku može ponuditi, stoga je konkurencija izrazito jaka. Istaknimo kako je Marko vrlo brzo postigao ovako izvrstan uspjeh kao što je nastup na Euru, u svega sedam mjeseci treninga. Odigrao je sedam mečeva u kojima je sjajno parirao, neki su vrlo lako mogli otići i na njegovu stranu, no nedostajalo je iskustva i rutine. Ipak se radi o premijerno nastupu i jedan je od rijetkih igrača koji su upisali debi na Europskom prvenstvu što je zasigurno ostavilo traga na njegovim igrama.



Nije ga mazila niti sreća u ždrijebu jer je naletio na aktualnog prvaka Starog kontinenta, srpskog reprezentativca Lazara Kostića koji je i ove godine pokazao svoju dominaciju.

Bugarska i Sofija jedna su stepenica više u karijeri Marka Nedoklana, nova dokazivanja i potvrda statusa u Hrvatskoj doći će vrlo brzo kroz državna prvenstva, a na neka nova europska natjecanja stići će iskusniji i spremniji, a onda neće izostati ni rezultat na jakoj i zahtjevnoj međunarodnoj sceni. Vinkovci su se Markovim nastupom na Euru pozicionirali na i europsku biljarsku kartu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno