13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. rujna 2024.

Seizmičko snimanje na istražnom prostoru Vinkovci od listopada ove godine do ožujka 2023.

Više od autora

- vl promo-

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja donijelo je Odluku o provedbi naftno-rudarskih radova u svrhu ispitivanja geotermalnog potencijala na preliminarnom istražnom prostoru “Vinkovci”, pri čemu je Agencija za ugljikovodike ovlaštena za provedbu naftno­rudarskih radova u svrhu utvrđivanja i ispitivanja geotermalnog potencijala na području Republike Hrvatske.

Predloženi preliminarni istražni prostor “Vinkovci”, ukupne površine 87,68 km2, obuhvaća područje grada Vinkovaca te područja općina: Tordinci, Markušica, Jarmina i Ivankovo, a predstavnici Agencije te stručnjaci koji će provoditi snimanje uskoro će krenuti s izravnim obavještavanjem građana i vlasnika poljoprivrednih zemljišta o planiranim radovima i prostornom obuhvatu.

Agencija će u ime Republike Hrvatske vlasnicima zemljišta nadoknaditi svu eventualnu štetu nastalu zbog prolaska radnih vozila, odnosno izgubljenu dobit na poljoprivrednoj kulturi, a odštetni zahtjevi moći će se preuzeti u prostorijama Grada Vinkovca.

Snimanje će trajati maksimalno 3 tjedna i to unutar vremenskog okvira u periodu od listopada 2022. do ožujka 2023. godine.
U svakom trenutku na terenu će biti dostupan predstavnik Agencije:
STJEPAN PAVELIĆ
Kontakt broj: 099 698 0132
e-mail: pavelicstjepan@gmail.com

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno