Ugostitelji i dalje pritisnuti stalnim rastom troškova

|

- Advertisement -

U provjeri neopravdanog dizanja cijena u postupku konverzije kune u euro inspektori zalaze i u ugostiteljske objekte.

Od kada su počeli intenzivni nadzori, predstavnici ugostitelja više puta u medijima su naglašavali kako su cijene tijekom prošle godine opravdano rasle, a i sada ako nekome i dalje rastu ulazni troškovi, on vrlo lako može dokazati inspektoru zašto je poskupio odnosno da nije krivo konvertirao.

A da ulazni troškovi ugostitelja i dalje strelovito rastu kaže nam i Mario Pavić iz vinkovačke Bijele lađe.

Mislim da u postupku konverzije kune u euro nitko nije nešto pretjerano dizao cijene, barem mi nismo dizali nego smo samo nešto sitno zaokružili, dva, tri centa kako bi nam bilo lakše raditi”, ističe Pavić.

Dizanje cijena uslijed rasta ulaznih troškova, pak, ono je o čemu trebaju odlučivati sami ugostitelji.

Već neko vrijeme naši troškovi stalno drastično rastu i dobavljači dižu cijene, a mi kao ne bi trebali dizati. Mi smo zadnji put dizali cijene u rujnu prošle godine, a do danas neki proizvodi su otišli 100 posto gore. Luk je, primjerice, u prosincu otišao s 3 na 6 kuna. Sve je otišlo gore“, ističe Pavić.

Režijski troškovi, kaže, njima i nisu toliki problem uz subvencije, ali poskupljenje prehrambenih proizvoda, pića i kave, jest.

- Advertisement -

Zadnje objave

Plinara istočne Slavonije d.o.o.

Radno vrijeme blagajne Vinkovci-Županja

PON – PET od 7:30 do 14:00h
Besplatni broj za hitne intervencije
od 0 do 24h
0800 304 336

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.