11 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. rujna 2024.

Vinkovački polumaraton: 21 kilometar najbrže istrčao prošlogodišnji pobjednik Vatroslav Haramustek

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Svečanom dodjelom pehara i nagrada, koje su uručili vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić, završen je Vinkovački polumaraton 2023. u organizaciji udruge Half marathon Team i FCT u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vinkovaca i Turističkom zajednicom Vukovarsko-srijemske županije.

Obranivši titulu od prošle godine, polumaraton najbrže je istrčao Vatroslav Haramustek (AK Maksimir). Drugi je bio Luka Nedjeljković (AK Rika), a treći Valentino Fišter (AK Maksimir).

Od polumaratonki prva je u cilj utrčala Jasna Pavičić (SRK Baraber), druga je bila Andrea Keškić, a treća Katarina Bandalo (SRK Baraber).

U muškoj štafeti prva tri mjesta zauzeli su: 1. Boanregas (Josip, Matezović, Ivan sambol, Marko Sambol), 2. Samo Vinkulja (Filip Lovrić, Ivan Renić, Boris Kratofil), 3. RT Vutovar (Tin Mujkić, Igor Naletilić, Bruno Bandić).

U ženskoj štafeti prva tri mjesta zauzeli su: 1. MNM (Maja Markić, Nika Markić, Marija Topalović), 2. Trio fantastikus (Ana Simon, Nives Šimić, Maja Kesić), 3. AMI (Alma Lozančić, Mirjana AMI Smolčić, Ivana Ulmer).

U mješovitoj štafeti poredak na prva tri mjesta je: 1. Alter ego (Jelena Cortan, Robert Lalić, Daniel Dieneš), 2. QuickFix (Živan Nikolić, Ivan Pajić, Dušica Šebez), 3. KUM 3 (Jakov Dogančić, Maja Dogančić, Marko Rimac).

U popularnoj utrci grada u dužini od 7 km u kategoriji muškaraca na tron su se popeli: 1. Karlo Brkić, 2.  Ivan Bičanić (Iz kreveta na svježinu), 3. Matej Ugarković (Maraton klub Hrvatski sokol), a u kategoriji žena: 1. Ana Martinović (AK Otok), 2. Vedrana Jovanovac (IND), 3. Eva Rimac.

Utrkama odraslih prethodila je utrka djece s ukupnom pobjednicom Sonjom Krtić Landeka iz Vinkovaca.

Vinkovački polumaraton okuplja natjecatelje iz svih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja što događaju daje međunarodni karakter. Danas je ulicama grada trčalo gotovo 500 sudionika u više kategorija – polumaraton, utrka građana, štafetna utrka i dječja utrka. Čestitam još jednom svim hrabrim mališanima koji su unatoč kiši istrčali svoju utrku do kraja, kao i svim ostalim sudionicima na ostvarenim rezultatima“, istaknuo je župan Damir Dekanić.

Djeca su svoj dio hrabro otrčala iako je pala kiša i ostvarili su odlične rezultate, a prijavilo ih se preko 100. Ukupno prijavljeno je oko 500 natjecatelja što samo govori da iz godine u godinu rastemo i da je organizacija na sve boljoj razini. To možemo zahvaliti entuzijazmu organizatora, sponzora i naravno trkačima jer prepoznali su Vinkovce kao trkačku destinaciju. Tako promoviramo sport i pokazujemo djeci koliko je važno baviti se sportom, u ovom slučaju trčanjem“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Jako smo zadovoljni ovogodišnjim polumaratonom. Što se tiče organizacije mi smo se zaista potrudili da sve bude kako treba i nadamo se da će trkači biti zadovoljni. Vrijeme je malo povarilo uvodnu dječju utrku, pljusak je malo osvježio klince, ali nije to bilo ništa strašno. Nikada veći broj ljudi nismo imali prijavljenih, ukupno njih oko 500. Možemo reći da su se Vinkovci ozbiljno upisali na kartu utrka, ne samo kada je riječ o Slavoniji nego o cijeloj Hrvatskoj, a imamo jako puno trkača i iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Austrije… Brojni trkači bili su oduševljeni našom utrkom s preprekama i samim tim došli su podržati i naš polumaraton i rekli su da će tako biti i u budućnosti za sve naše utrke“, istaknuo je tehnički direktor Vinkovačkog polumaratona Hrvoje Klarić.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno