12 C
Vinkovci
Subota, 21. rujna 2024.

Nuštarke osvojile 8. naslov ukupnog pobjednika Kupa HVZ za mladež

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ekipa DVD-a Nuštar u kategoriji ženska mladež ukupni je pobjednik  Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice za mladež 2023.

Potvrđeno je to na 3. Kup natjecanju HVZ za mladež, Kupu Vatrogasne zajednice grada Čakovca, 2. rujna, a kojemu su prethodili Kup Posavine u Desnom Trebarjevu, 26. kolovoza i Kup Sv. Florijana u Božjakovini, 2. srpnja.

Nuštarskim djevojkama ovo je ukupno 8. naslov ukupnog pobjednika kupa HVZ-a.  Muška mladež u Čakovcu je zauzela 7. mjesto u svojoj kategoriji.

U Čakovcu natjecalo se čak 500 natjecatelja, okupljenih u 25 ekipa mladeži i 17 ekipa pomlatka.

“Ovom pobjedom ekipa ženske mladeži izborila je tu čast da dogodine predstavlja Hrvatsku na jednom od inozemnih natjecanja. Sljedeći vikend, pak, naše djevojke i dečki odlaze na državno prvenstvo u Novalju gdje su kvalifikacije za Vatrogasnu olimpijadu koja će biti održana dogodine u Italiji. Vatrogasnu zajednicu Vukovarsko-srijemske županije u Novalji će predstavljati i muška i ženska mladež iz Đeletovaca, muška mladež iz Komletinaca i ženska mladež iz Otoka”, ističe Mirko Ružić, zapovjednik DVD-a Nuštar.

A kada govorimo o državnim prvenstvima i kvalifikacijama za Vatrogasnu olimpijadu podsjetimo samo da su mlade nuštarske vatrogaskinje kao državne prvakinje osvojile broncu na Vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj (2019.), a srebro na Vatrogasnoj olimpijadi u Sloveniji (2022.).

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno