9 C
Vinkovci
Subota, 21. rujna 2024.

Preventivna aktivnost za djecu i odrasle „Sigurno u prometu“

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Policijska uprava vukovarsko-srijemska kao nositelj aktivnosti te HAK i RODE kao partneri, danas su u Vinkovcima proveli su preventivnu aktivnost „Sigurno u prometu“.


Kako je edukacija jako važan čimbenik prometne sigurnosti, ističu organizatori, početkom svake nove školske godine policija, institucije i udruge posvećene radu na zaštiti djece u prometu nastoje korisnim savjetima upoznati djecu, ali i odrasle o osnovnim pravilima sigurnog kretanja u prometu, odgovornu uporabu sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje te pravilnog prevoženja djece u auto-sjedalicama.

Na zabavan način i prilagođen njihovoj dobi, djeca su na postavljenom poligonu pojedinih situacija u prometu mogla pokazati poznavanje prometnih pravila, uočiti nepravilne radnje te ih odmah ispraviti i tako usvojiti najvažnija pravila sigurnog kretanja kroz promet.

O važnosti korištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, kao i o pravilnom postavljanju auto-sjedalica u vozilo, djeca i odrasli su mogli naučiti uz pomoć posebnog simulatora za rotaciju vozila koji je bio na raspolaganju svim građanima.

Danas su, ističu iz policije, djeca pokazala da već dobro poznaju osnovna pravila ponašanja u prometu, a kao nagradu su dobili korisne edukativne materijale.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno