23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Čak 230 mališana sudjelovat će u 11. etapi programa “Sigurnost na vodi”

Više od autora

- vl promo-

Pred početkom smo 11. etape programa „Sigurnost na vodi”, koji je namijenjen djeci završne godine vrtića. Projekt će mališane priviknuti na vodeni medij, oslobodit će ih straha od vode te će ih naučiti osnovne tehnike plivanja, ronjenja i disanja. Glavne ideje iznesene su na medijskoj konferenciji danas.

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci osiguralo je na natječaju Hrvatskog Crvenog križa sredstva za sufinanciranje jedanaeste etape programa privikavanja na vodu „Sigurnost na vodi“. Ciljna skupina su djeca u dobi od 5 do 7 godina.

„Plivanje je zdravo, a to je jedini sport koji nam spašava život kada se nađemo u izvanrednoj situaciji u dubokoj vodi”, riječi su Dražena Švagelja, predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

Naravno, cijeli proces ne bi bio moguć bez odgovarajućeg prostora, a Marko Šarić, ravnatelj Periske koja upravlja dvoranskim plivalištem Lenije, ističe: „Drago mi je da kao partneri sudjelujemo u ovom projektu, nadam se da ćemo još dugi niz godina sudjelovati u ovoj priči, a potrudit ćemo se prirediti teren za našu djecu što je bolje moguće.”

U projektu surađuje i Vinkovački plivački klub, čiji treneri sudjeluju u prilagodbi djece na vodu. Zvonimir Pinter, tajnik i trener kluba, vjeruje kako će se dosta djece kasnije priključiti klubu, ali i da je sudjelovanje u programu velika stvar za kolektiv koji slavi 80. godinu postojanja.

U programu će sudjelovati 230 djece iz Dječjeg vrtića Vinkovci: „Stribor“, „Pčelica“, „Budućnost“, „Naša radost“, „Vladimir Nazor“ i „Lenije“ i Katoličkih dječjih vrtića „Eden“ i „Srce Marijino“. Siguran prijevoz autobusima osigurava vinkovački „Polet“, a uz djecu će biti tete – odgojiteljice.

„Iznimno sam zadovoljna što roditelji prepoznaju mogućnost da djeca svladaju osnovne pokrete te im omogućuju da pohađaju bazen”, ističe Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci, a odgojiteljica iz Katoličkog vrtića Eden, Marija Miholjković, govori kako iz njezinog vrtića sudjeluje 40-ak djece te da su zadovoljni suradnjom.

Za kraj, medijima se obratio i zamjenik gradonačelnika Josip Romić. „Svi moramo biti svjesni da je prevencija ključna kako bi u budućnosti spriječili nesreće. Projekt je odlična uvertira pred 80. godišnjicu kluba, a čestitam im, kao i našem Crvenog križu na 145. obljetnici. Od Grada ćete imati uvijek maksimalnu podršku, sigurnost naše djece je u prvom planu.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno