13 C
Vinkovci
Subota, 5. listopada 2024.

SKIG-ovići predstavili svoj film “Ja sam Jasmin!” i na Dubrovnik film festivalu

Više od autora

- vl promo-

Dvanaesti Dubrovnik filmski festival djece i mladih mediteranskih zemalja održan je pod sloganom „More to sea” posvećen ekologiji mora. Učenica sedmog razreda Mia Dugonjić zajedno sa svojom mentoricom dr. sc. Anitom Tufekčić bila je gošća festivala.

Iz Studija kreativnih ideja Gunja predstavili su svoj film „Ja sam Jasmin!” koji je plod rada školske filmske družine „Mladi SKIG-ovci” pri OŠ „Antun i Stjepan Radić” Gunja. Film možete pogledati ovdje.

U Dubrovnik je došlo preko 150 gostiju, autora, mentora, djece iz čak dvadeset zemalja i tri kontinenta, a ukupno 59 filmova se borilo za jedno od deset festivalskih nagrada. Kažu kako je više od 3 tisuće djece i mladih bilo uključeno, kao natjecatelji, gledatelji ili sudionici radionica.

Festival okuplja djecu i mlade istih godina, ali iz različitih zemalja, sredina, drugačijeg socijalnog statusa i načina. Zajedničko im je da kroz film, kao najjači medij, progovaraju o okruženju u kojem žive, o svojim i o problemima cijeloga društva, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.

Recimo i kako su organizatori DUFF-a Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan.

FOTO: SKIG
FOTO: SKIG

Povezani članci

- vl promo-


Posljednje objavljeno