13 C
Vinkovci
Subota, 5. listopada 2024.

Miroslav Bojko nakon otkaza: “Gotovo ću sigurno odmoriti do kraja ove godine”

Više od autora

- vl promo-

HNK Vukovar 1991 jučer je na svom Facebook profilu objavio podatak kako Miroslav Bojko više nije trener kluba. S obzirom da je vinkovački strateg imao i više nego dobre rezultate na vukovarskoj klupi, mnoge je iznenadila ova odluka.

„Uprava ima legitimno pravo donijeti svaku odluku, oni su ti koji vode klub i imaju svoj stav što je u smislu rezultata uspješno, a što je neuspješno. Bio sam malo iznenađen i ne želim preko medija raspravljati previše o tome što je uspjeh. Klubu želim svu sreću i htio bih se zahvaliti svim igračima, stožeru i upravi na suradnji u malo manje od tri godine”, rekao nam je iz prve ruke Miroslav Bojko.

Dojučerašnjem treneru Vukovara ovo je zapravo bila četvrta sezona u klubu, odradio je dvije cijele sezone, jednu polusezonu te uvodnih 11. kola novog prvenstva. Vukovar je pod njegovom trenerskom palicom napredovao za dva ranga, a prošle sezone na terenu je u drugoligaškoj konkurenciji osvojio najviše bodova, ukoliko se prisjetimo podatka da je Rudeš jednu utakmicu pobijedio za „zelenim stolom”.

Klub trenutno zaostaje dva boda u odnosnu na prvoplasirani Šibenik, a upravo će on u subotu gostovati u gradu na Dunavu. Bojko je sa svojom momčadi osigurao i plasman u 1/8 finala kupa, što je povijesni uspjeh kluba, a jedini neuspjeh zabilježio je u preostala dva kupa gdje je Vukovar „kiksao” protiv slabijih protivnika.

„S obzirom na to da sam u pogonu već gotovo osam godina bez pauze, bio sam u Cibaliji, Dugopolju, Šerifu (iz moldavskog Tiraspola op.a.) i Vukovaru, skoro ću sigurno odmoriti do kraja godine, osim ako dođe neka ponuda koja se ne odbija. Naravno nije riječ o financijskoj ponudi, nego o ponudi kluba iz lige koja se ne odbija”, zaključuje Bojko.

Povezani članci

- vl promo-


Posljednje objavljeno