16 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Vinkovci jučer s 19,8 °C najtopliji u Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-

Već dugo svi priželjkuju bijeli Božić, no, zapravo godinama nemamo pravi zimski ugođaj u gradu. Umjesto toga, neočekivano visoke temperature izmjerene su ovih dana, a možemo reći kako je za ovaj blagdan bilo i najtoplije ikada.

Naime, prema podacima DHMZ-a, u Vinkovcima je jučer zabilježeno 19,8 stupnjeva Celzijevih, što je ujedno i najviše u Hrvatskoj.

Građane smo tako mogli vidjeli uživajući na suncu, ispijajući kave, šetajući i družeći se, stoga smo ih i pitali što misle o netipičnom vremenu za ovo doba godine i kvari li im to blagdanski ugođaj.

“Ne volim, hladnoću, niske temperature i zimu pa mi, stoga, odgovara ovo sunčano vrijeme i uopće mi ne kvari božićni ugođaj”, istaknula je Sanja koju smo  susreli u centru grada. Njezina kolegica Ružica kazala je kako je ipak priželjkivala snijeg ovoga Božića te jako voli zimu. “Previsoke temperature u ovo doba godine nisu zdrave”, dodala je.

Naime, prema vremenskoj prognozi, ostatak tjedna će također biti topliji od prosjeka za ovo doba godine. I za Silvestrovo najavljuju lijepo vrijeme pa vjerujemo kako će Vinkovčani moći uživati u dočeku na otvorenom.

Screenshot/vremenska prognoza

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno