19 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Županija nagradila 48 učenika i njihovih mentora za uspjehe na natjecanjima

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas su dodijeljena priznanja i nagrade učenicima i mentorima za postignuća na županijskim i državnim smotrama i natjecanjima.

Na državna natjecanja bilo je pozvano ukupno 111 učenika. Osvojeno je ukupno 48 prvih, drugih i trećih mjesta. Među njima je pet državnih prvaka, drugo mjesto osvojilo je 12 učenika i tri ekipe, a treće mjesto 11 učenika i jedna ekipa. Učenici i njihovi mentori nagrađeni su s ukupno 11.320,00 eura.

Za prva mjesta na županijskim natjecanjima pohvaljena su 134 učenika, a njihovi mentori su nagrađeni.

I ove godine imamo veliki broj učenika koji su bili na školskim, županijskim, međužupanijskim, regionalnim i državnim natjecanjima, ukupno njih 7300. Danas nagrađujemo one najbolje, a ima ih veliki broj među kojima se moramo pohvaliti s pet državnih prvaka. Uz opremljenost naših škola, uz veliki rad mentora i dobre učenike, postižemo ove rezultate koje imamo i ponosni smo na to”, istaknula je doc.dr.sc. Jadranka Mustapić Karlić, županijska pročelnica za obrazovanje i društvene djelatnosti.

Želimo im pokazati da ih pratimo, da smo primijetili njihov veliki rad i uspjehe i želimo ih nagraditi. Zato dodjeljujemo novčane nagrade i njima i njihovim mentorima iako smo svjesni kako su oni zadovoljni samim tim što su pokazali u svom okruženju da žele i mogu. U ovim učenicima i svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanjima i imaju veliko znanje, trebamo tražiti sutra one koji će voditi tvrtke, ustanove, institucije, koji će u konačnici voditi državu”, kazao je župan Damir Dekanić.

A među onima koji su bili uspješni na natjecanjima su i Tena Faletar i Norin Anđelković.

Četvrti sam razred Gimnazije u Vinkovcima, a bila sam prva na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika. S obzirom na to da sam sudjelovala i prošle godine, znala sam što očekivati. Bilo je malo izazovno pripremiti se jer ima jako puno gradiva, ali to se sve može uz pravu profesoricu, kojoj mogu najviše zahvaliti. Nagrada Županije govori mi da ima smisla ići na natjecanja, sudjelovati, truditi se. Lijepo je kada netko vidi tvoj uspjeh i potiče te da ideš dalje”, kazala je Tena.

Završavam drugi razred Gimnazije Vukovar, a ove godine bio sam prvi na županijskom natjecanju iz fizike. Fizika mi je zanimljiv predmet, a prošle godine samo prošao na državno pa sam želio to ponoviti i sada, međutim, nije mi uspjelo. O fakultetu još ne razmišljam, imam vremena još dvije godine. Možda će to biti FER, ali za sada još nisam odlučio”, istaknuo je Norin.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno