13 C
Vinkovci
Subota, 5. listopada 2024.

Najtraženije bile Ekonomska i Zdravstveno-veterinarska škola

Više od autora

- vl promo-

U tijeku su upisi u srednju školu, a 1999. godine u Vinkovačkom listu zabilježeno je i koje škole su učenici tad bile najtraženije pa su tako nakon završenog prvog ljetnog upisnog roka najveće zanimanje izazvali ekonomski i zdravstveno-veterinarski programi.

„U prvom upisnom krugu sva su mjesta popunjena u Ekonomsko-trgovačkoj i Zdravstveno-veterinarskoj školi u Vinkovcima”, stoji u članku, dok su za Industrijsko-obrtničku i Poljoprivrednu školu učenici pokazali slabo zanimanje.

Pisano je i kako su u Industrijsko-obrtničkoj školi S.S. Kranjčevića ostala 93 slobodna mjesta. Najviše ih je ostalo u zanimanjima: bravari, krojači,pletači,  zidari,  tekstilni tehničar i pomoćni krojač, dok se u Poljoprivredno-šumarskoj školi Vinkovci nudilo  još 110 mjesta.

Za poljoprivrednog tehničara fitofarmaceuta bilo je slobodnih 16 mjesta, za poljoprivrednog tehničara (općeg) 25 mjesta, za šumarskog tehničara 10, za poljoprivrednog gospodarstvenika 24, za mehaničara poljoprivredne mehanizacije 18, pekara 1, mesara 9 i mlinara 7 mjesta.

Samo 15 mjesta ostalo je u vinkovačkoj Gimnaziji, i to 6 mjesta u jezičnoj i 9 mjesta u prirodoslovno-matematičkoj, dok je u Tehničkoj školi Vinkovci bilo ukupno 49 mjesta. Za zanimanje strojarski tehničar moglo se upisati 19 učenika, za elektrotehničare 9 i za građevinske tehničare visokogradnje 21 učenik.

Povezani članci

- vl promo-


Posljednje objavljeno