17 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Povratak niželigaškog nogometa donio zanimljive utakmice i pokoje iznenađenje

Više od autora

- vl promo-

Proteklog vikenda odigrane su utakmice prvoga kola MŽNL Osijek-Vinkovci, 1. ŽNL-VSŽ, kao i 2. ŽNL-NS Vinkovci. Povratak niželigaškog nogometa već u premijernom kolu donio je odlične utakmice i pokoja iznenađenja.

Otočani su u prvom kolu MŽNL nastavili s dobrim igrama u proljetnom dijelu prošle sezone te su upisali tri boda na gostovanju u Mecama. Do rutinske pobjede stigao je Dilj pobijedivši na domaćem terenu babogredsku Šokadiju 2:0. Nakon što se prošle sezone prošetala 1. ŽNL-VSŽ, vođinačka Mladost nije imala premijeru iz snova. Na domaćem terenu Mladost je poražena od Vardarca rezultatom 1:3. Najuvjerljiviju pobjedu kola upisala je soljanska Slavonija koja je na domaćem terenu nadigrala Višnjevac s 4:0.

Rezultati 1. kola:

Radnički (M) – Otok 0:1

Borac – Jedinstvo 0:2

Baranja-Belje – Radnički (Ž) 4:2

Mladost (SĐ) – Darda 1:1

Dilj – Šokadija 2:0

Slavonija – Višnjevac 4:0

Mladost (V) – Vardarac 1:3

Sloga – Zrinski 1:0

U konkurenciji županijskih prvoligaša najuvjerljiviji je bio Borac iz Drenovaca koji je pred svojim navijačima porazio Borince 8:0. Šest golova zabio je na gostovanju u Šiškovcima iločki Fruškogorac, a Sloga je u Borovu sa 6:1 porazila Croatiju iz Bogdanovaca. Frankopan je također stigao do uvodne pobjede, kao i Mitnica, a u derbiju dvaju Slavonaca bio je uspješniji onaj iz Gradišta. Cerićanci su poraženi u Trpinji, a bodove su jedini podijelili Negoslavci i Lovor.

Rezultati 1. kola:

Borac – Borinci 8:0

Sloga – Croatia 6:1

Slavonac (K) – Slavonac (G) 0:2

Mitnica – Hašk Sokol 4:1

Bršadin – Frankopan 0:3

Budućnost – Fruškogorac 0:6

Sinđelić – Mladost 3:0

Negoslavci – Lovor 1:1

Zanimljivo je bilo i na terenima 2. ŽNL-NS Vinkovci, a najveću pobjedu upisao je Vidor Matijević koji je s 5:0 nadigrao Marince. Retkovčani su stigli do vrijedna tri boda na gostovanju kod Hajduk Mirka, a antinska Mladost s 3:1 bila je bolja od Poleta iz Donjeg Novog Sela. Prošlogodišnji prvak 3. ŽNL-NS Vinkovci, Sremac iz Markušice, startao je s uvodnom pobjedom protiv privlačke Mladosti, a do bodova je u Tordincima stigla Nosteria. Sloga je u Novim Mikanovcima rutinski porazila prkovački Slavonac, a bodove su u Novim Jankovcima podijelili Croatia i Šokadija iz Starih Mikanovaca.

Rezultati 1. kola:

Hajduk Mirko – Borac 1:2

Croatia – Šokadija 1:1

Mladost (A) – Polet 3:1

Vidor Matijević – Marinci 5:0

Sremac – Mladost (P) 2:1

Zrinski – Nosteria 2:3

Sloga – Slavonac 3:0

Za kraj dodajmo kako nadolazećeg vikenda s prvenstvenim obvezama kreću i klubovi iz 3. ŽNL-NS Vinkovci, tako da će svi biti u akciji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno