13 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Lora i Toma među 75 novorođenih beba darivanih naknadama dobrodošlice Grada Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-

Treći put za redom, u ovoj godini, Grad Vinkovci poželio je dobrodošlicu svoj novorođenčadi, njih ukupno 171 do danas. Naknadu za 75 beba roditeljima je uručio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.

„Ovakvi događaji bude nadu i optimizam. Jako je lijepo vidjeti kada se rađaju djeca u našem gradu, a naš je zadatak raditi na tome da rastu na lijep i zdrav način te budu punopravni članovi našeg društva”, poručio je.

Uz prigodne darove dio je to kontinuirane podrške gradske uprave vinkovačkoj obitelji.

„Sav novac koji dobijemo potrošit ćemo na našu djevojčicu. To nam puno znači, pogotovo u današnje vrijeme”, rekla je Katarina Merčep, Lorina majka.

„Ova naknada mi puno znači s obzirom na sve veće troškove. Novac ću potrošiti na pelene, hranu i dječju robicu, a planiram kad dijete malo naraste voditi ga u knjižnicu na razne dječje radionice”, dodala je Lorena Keškić, majka dječaka Tome.

„Danas imamo nešto veći broj beba – 75. Do sada je 171 beba rođena u ovoj godini, a naknade su od proračunske 2024. godine 300 eura za prvorođeno, 400 eura za drugo i 500 eura za treće odnosno svako sljedeće dijete”, potvrdila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andrea Vinković.

„Rođenje djeteta bogatstvo je za obitelj, ali je i dar za zajednicu i društvo u cjelini. Ponosni smo što smo uključeni u ovaj projekt i što Grad Vinkovci daruje novorođenu djecu s novčanom naknadom, dok ih Knjižnica daruje paketićem dobrodošlice – prvom slikovnicom, letkom o važnosti čitanja te besplatnim jednogodišnjim članstvom. Tako želimo razvijati kod svakog djeteta ljubav prema čitanju i učenju od najranije dobi”, istaknula je ravnateljica Knjižnice Vedrana Lugić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno