22 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Maja Lovrić: Vjerujem da će me trud i zalaganje odvesti na pravi put

Više od autora

- vl promo-

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 16 godina nedavno je završila nastup na EuroBasketu u mađarskom Miskolcu. Naše košarkašice završile su turnir na 13. mjestu i izborile su ostanak u elitnoj diviziji, a veliki ulogu u ekipi imala je Maja Lovrić iz Komletinaca.

Talentirana sportašica najčešće pokriva poziciju centra, ali dobro se snalazi i na poziciji krilnog centra.

„Košarkom sam se počela baviti 2018. godine, kada sam imala 10 godina. Iako sam prvo trenirala nogomet, na kraju sam se odlučila za košarku jer me taj sport više zanimao. Počela sam igrati u KK „Slavonac“ Komletinci, a sada igram za ŽKK Brod na Savi u Slavonskom Brodu“, na početku razgovora izjavila je Maja Lovrić.

FOTO: FIBA Basketball

Dobre i konstantne igre omogućile su Maji prvi poziv u reprezentaciju. Tamo je Hrvatska upisala dvije pobjede i poraz u skupini, kasnije su uslijedili porazi od Mađarske i Poljske, a u razigravanju od 13. do 16. mjesta upisane su pobjede protiv Grčke i Crne Gore.

„Smatram da smo kvalitetna ekipa i da smo mogle biti na puno višem mjestu n tablici, ali smo loše odigrale dvije bitne utakmice te je nedostatak koncentracije presudio na tim utakmicama. Kao ekipa zadovoljne smo kako smo odigrale većinu utakmica te i onu zadnju protiv Crne Gore iz koje smo „iščupali“ pobjedu u zadnje tri minute te izborile ostanak u A diviziji“, istaknula je.

FOTO: FIBA Basketball

Što se tiče individualne statistike na EuroBasketu, Komletinčanka je ubacila 34 poena, imala je pet ukradenih lopti i sedam blokada, a na drugom je mjestu turnira po skokovima – uzela ih je čak 34. Također, turnir je završila na trećem mjestu u kategoriji individualne učinkovitosti igrača. Kako nam je sama rekla, kratkoročni cilj za sljedeću sezonu joj je poboljšati preciznost šuta i čvrstoću u obrani. Nadalje, želi se usredotočiti na bolju komunikaciju s timom na terenu kako bi zajedničkim snagama ostvarile što bolji rezultat. Što se tiče dugoročnog cilja, želja joj je postati ključnom igračicom svoje ekipe te da se nastavi razvijati u košarkaškom smislu kako bi doprinijela uspjehu svom timu.

FOTO: FIBA Basketball

„Želim uživati u igri. Trenutno sam jako zadovoljna u svom klubu, uživam u svakom trenutku na terenu i trudim se iskoristiti sve prilike koje mi se pružaju. Iskreno, ne razmišljam previše unaprijed o tome gdje ću završiti ili u kojoj ligi ću igrati u budućnosti. Vjerujem da će me moj trud i zalaganje odvesti na pravi put, gdje god to bilo, i radujem se svemu što mi košarkaška karijera donesi“, odmjerenim riječima je rekla mlada košarkašica.

FOTO: FIBA Basketball

Sa svojom ekipom preko tjedna trenira svake večeri, a svaki drugi dan ima individualne treninge poslije škole, dok ostale dane ide u teretanu. Kada je sezona, vikendom se igraju utakmice. Dobro je organizirana, tako da svoje treninge i školske obveze usklađuje unaprijed.

„Michael Jordan je moj uzor jer je bio talentiran i veliki radnik. Osvojio je šest NBA naslova i pet MVP nagrada, što govori koliko je bio posvećen i uspješan. Osim toga, postao je globalna ikona i utjecao na sportsku modu i društvo, što ga čini nevjerojatnim uzorom“, zaključila je Maja Lovrić.

FOTO: FIBA Basketball

Uz treninge, utakmicu i školu, slobodno vrijeme provodi tako što se vraća kući svojoj obitelji u Komletince, izlazi na kave s prijateljicama, ali rado voli pogledati pokoji film ili seriju. Mladoj košarkašici želimo najbolju moguću karijeru i da joj se ostvare svi ciljevi.

FOTO: FIBA Basketball

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno