24 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Dominacija Uspinjače Gimke na prvom Futsal kupu “Vinkovci 2024.”

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Kadeti i juniori četiri malonogometna kluba (MNK Uspinjača Gimka, MNK Olmissum, MNK Brod 035 i MNK Vinkovci) u posljednja tri dana još jednom su pokazali da hrvatski futsal ne mora strahovati za budućnost. Nakon tri dana vrhunskog futsala dobili smo prvake i najbolje pojedince na prvom Futsal kupu “Vinkovci 2024.” kojeg je organizirao MNK Vinikovci – Učilište Studium na Lapovcima.

U kadetima je bila najbolja momčad Uspinjače Gimke koja je u finalu bila bolja od Olmissuma, dok je u utakmici za treće mjesto Brod 035 bio bolji od domaćih malonogometaša. Najbolji kadetski igrač turnira je Pavao Tolić, najbolji strijelac Luka Ferenček, dok je na titulu najboljeg vratara odnio Luka Đolo.

Kao i u kadetima i u juniorskoj konkurenciji naslov je otišao u ruke zagrebačke Uspinjače Gimke, no ovaj put u finalu je igrala momčad Broda 035. Olmissum je došao do trećeg mjesta nakon slavlja nad Vinkovcima. Najbolji igrač je Fran Brzović, strijelac Pino Rečić, a najbolji vratar Filip Akrap.

Predsjednik MNK Vinkovci – Učilište Studium Miron Veselčić dao je kratki osvrt na prvi odrađeni turnir kadeta i juniora. „Iznimno smo zadovoljni viđenim na turniru što se tiče prikazane igre. Vidjeli smo odlične utakmice ekipa koje su među najboljima u Hrvatskoj, a Uspinjača Gimka koja je dvostruki pobjednik i osvajač prvenstva Hrvatske tako da je i to svojevrsni pokazatelj kvalitete turnira”, rekao Veselčić i dodao kako su u klubu zadovoljni i organizacijom jer im je ovo prvi ovakav turnir i sve je proteklo u najboljem redu te vjeruju da je ovo samo jedan u nizu mnogih turnira koji nas očekuju u Vinkovcima.

Mladim vinkovačkim malonogometašima ovaj turnir poslužio je u sklopu priprema za nadolazeću sezonu u kojoj ponovno napadaju prvu ligu za juniore i kadete, ističe Veselčić.

„Hvala svim sudionicima, trenerima i igračima koji su se odazvali na poziv i prikazali odličnu igru tijekom cijelog turnira. Vidimo se uskoro”, poručili su za kraj iz vinkovačkog malonogometnog kluba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno