23 C
Vinkovci
Utorak, 8. listopada 2024.

I ove godine tri nagrade za izvrsnost stigle u OŠ Zrinskih Nuštar

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih već šest godina nagrađuje izvrsnost odgojitelja, učitelja i ravnatelja u sustavu odgoja i obrazovanja. Nagrađivanje izvrsnih pojedinaca održava se 5. listopada, na Svjetski dan učitelja, a među njima su i ove godine tri učiteljice iz Osnovne škole Zrinskih Nuštar.

Naša je škola prepoznata kao škola izvrsnosti budući da su naši učitelji kontinuirano aktivni u različitim područjima“, ističe ravnatelj Krunoslav Šarić.

Prva je 2019. godine za izvrsnost nagrađena učiteljica razredne nastave Marica Jurec. Već sljedeće 2020. godine, broj nagrađenih učiteljica se povećao, a uz Maricu Jurec nagrađene su i učiteljica razredne nastave Marija Lesandrić i učiteljica glazbene kulture Mia Mucić. Sve tri nagrađene su i sljedeće tri godine zaredom kao najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnice. Marija Lesandrić i Mia Mucić nagrađene su i ove godine, a, po prvi put, nagrađena je i učiteljica razredne nastave Miroslava Vekić.

Kontinuitet koji naša škola ostvaruje pokazuje izvrsnost djelatnica naše škole. Prema dosadašnjoj praksi, svake su godine, osim 2019., nagrađene tri učiteljice što je respektabilan broj za manju sredinu i školu poput naše“, ističe ravnatelj Šarić.

Učiteljice se, kaže, redovito usavršavaju, pokazuju primjere vlastite prakse, nesebično dijele nastavne materijale, sudjeluju u europskim projektima. Osim toga, ove se učiteljice ističu u radu s učenicima te sudjeluju u stvaranju kulturnoga identiteta i tako povećavaju vidljivost škole.

Zajednička je misija škole razvijati znanja, sposobnosti i vještine naših učenika, a ove učiteljice to svakako i čine“, ističe Krunoslav Šarić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno