24 C
Vinkovci
Utorak, 30. travnja 2024.

Dodjela nagrada i priznanja inozemnim novinarima i blogerima – Zlatna penkala

Više od autora

- vl promo-

Hrvatska turistička zajednica već četrnaesti puta za redom organizirala je tradicionalnu Zlatnu penkalu, dodjelu nagrada i priznanja inozemnim novinarima i blogerima.

Ovogodišnja dodjela nagrada održala se u Osijeku te je u razdoblju od 12. do 15. lipnja obuhvatila i obilazak Osijeka, Dalja, Erduta, Kopačkog rita, Đakova te mnogih drugih atraktivnih turističkih lokaliteta u Slavoniji. Na svečanoj je dodjeli sudjelovalo 32 priznata inozemna novinara i blogera, a uz Hrvatsku turističku zajednicu, kao partner u organizaciji i domaćin bila je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

Ove je godine zaprimljeno 29 nominacija, odnosno 11 u kategoriji za objavu u tisku, 3 za online objavu, 7 za objavu na blogu, 7 za TV objavu te 1 nominacija za radijsku objavu. Nominacije su pristigle s brojnih europskih tržišta kao što su Njemačka, Slovenija, Austrija, Češka, Poljska, Italija, Francuska, Velika Britanija, Belgija, Nizozemska, Mađarska, Slovačka, Švedska, Estonija, Rusija, Ukrajina i SAD.


Najznačajnija nagrada svake godine pa tako i ove, bila je Grand prix u tri kategorije: za najbolju reportažu tiskanog medija (časopisi, novine), za najbolju reportažu elektroničkog medija (TV, radio ili online materijal) te za najbolju blog objavu (blogera).

Dobitnice Grand prix nagrade za najbolju reportažu tiskanog medija su Njemice Christine Hinkofer i Beate Winterer koje su prošle godine sudjelovale na studijskom putovanju kroz Slavoniju što je rezultiralo trima reportažama o Slavoniji. U kategoriji za najbolju reportažu elektroničkog medija nagrada Grand Prix otišla je u Sloveniju Mojci Mavec i Janu Vasiljeviću s nacionalne slovenske televizije RTV SLO koji su osvojili ovu prestižnu nagradu za serijal od pet priloga o Hrvatskoj prikazanih u emisiji “Dobro jutro”. Dobitnica Grand prixa u kategoriji za najbolju blog objavu Britanka je Nina Ragusa. Potonja je u lipnju 2017. posjetila Hrvatsku, a rezultat tih putovanja bila je objava detaljnog sedmodnevnog vodiča kroz zemlju od Pule i Plitvičkih jezera, do Splita, Omiša i Makarske. Naziv bloga je Architecture to Adventure.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno