22 C
Vinkovci
Utorak, 30. travnja 2024.

Auguste na drugom dijelu kompilacije Zimzeleno a novo s pjesmom Drage Diklića

Više od autora

- vl promo-

m_auguste_sad-si-tu_single_ST

Zagrebačke kantautorice AUGUSTE predstavljaju novu pjesmu ‘Sad si tu’, prekrasnu akustičnu minijaturu u kojoj na violini gostuje Petra Golik. Riječ je o obradi pjesme Drage Diklića za koju je Ivica Krajač napisao stihove, a originalno je objavljena 1973. na albumu ‘Samo za zaljubljene’.

Koketiranje sa šlagerima, jazzom i swingom nije strano Augustama pa su tako objeručke prihvatile gostovanje na novoj kompilaciji ‘Zimzeleno a novo’, projekta Zlatka Turkalja i Croatie Records.

‘Mogu reći da smo s oduševljenjem prihvatile poziv za sudjelovanje na ovom projektu jer se trudimo saznati što više o izvođačima i pjesmama koji su važan dio naše glazbene povijesti. Kod pjesme ‘Sad si tu’ privukla me njezina neobična struktura i predivna melodija, a bio je pravi izazov prilagoditi je nama za izvođenje uz gitaru jer originalnu verziju krase bogate orkestracije. Šlag na tortu bio je trenutak kada smo imale priliku i uživo na HR2 u emisiji Music Pub kao iznenađenje za rođendan izvesti ovu pjesmu Dragi Dikliću koji je sjedio u studiju; nama je to bila velika čast, a mislim da se i on obradovao.’ – izjavila je Gordana Marković iz Augusta.



Gordana Marković i Ivana Lulić ovim singlom ponovno podsjećaju na evergreene koji i danas ne prestaju oduševljavati slušatelje, a s obzirom na pripadnost novom naraštaju izvođača, u svojoj verziji donose moderan zvuk i novo, zanimljivo aranžmansko ruho.

Objavljivanjem originalnih snimki te njihovih obrada u akustičnim verzijama i u interpretaciji mlađih glazbenika želi se podsjetiti na antologijske glazbene materijale, koji su u vrijeme nastanka bili korak ispred vremena i obilježili glazbenu produkciju 60-ih, 70-ih i 80-ih godina te ih vratiti u radijske i televizijske programe.

‘Sad si tu’ snimio je Goran Martinac u studiju Croatie Recordsa.

VIDEO: SAD SI TU (LIVE MUSIC PUB)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno