24 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Predao dvije ručne bombe i 157 komada puščanog streljiva

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju kako je osoba koja je željela ostati anonimna policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu dragovoljno predala dvije ručne bombe i 157 komada puščanog streljiva. Policija podsjeća građane kako preventivna akcija „Manje oružja- manje tragedija“ i dalje traje te kako se oružja i minsko-eksplozivna sredstva koja građani nezakonito posjeduju mogu dragovoljno predati policiji, bez zakonskih sankcija.

Iz obiteljske kuće 57-godišnjakinje u Radićevoj ulici u Bokšiću otuđena je veća količina suhomesnatih proizvoda i alkoholnih pića. Provala se dogodila 26./27. veljače. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Policija obavještava i kako je prometovanje teretnih automobila (iznad 7,5 t) i autobusa mostom Gunja-Brčko, obzirom na narušenu statiku mosta i smanjenu nosivost, preusmjereno na Granični prijelaz Županja-Orašje i ostale granične prijelaze. Prometna policija PU vukovarsko-srijemske pojačano nadzire poštivanje zabrana temeljem postavljene privremene prometne signalizacije za navedene kategorije vozila, posebice na području prometnica ispred graničnog prijelaza Gunja i na području raskrižja Županja-Bošnjaci.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je ukupno šest osoba lakše ozlijeđeno (Gradište, Vinkovci, Vukovar) i jedna prometne nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno