7 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. rujna 2024.

Predstavu do sada pogledalo oko 960 mališana

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Tijekom predbožićnog vremena volonteri Kluba mladih Crvenog križa Vinkovci darovali su najmlađima predstavu vlastite produkcije pod nazivom “Čarolija Božića”. Predstava se do sada izvela na 24 mjesta, što znači da je predstavu do sada pogledalo oko 960 mališana.

Poslije Božića čekaju ih još izvedbe u Domu za starije i nemoćne osobe Vinkovci, Centru za rehabilitaciju “Mala Terezija” te udruzi “Zlatni dani” iz Štitara. Volonteri su u ovu predstavu uistinu dali puno srce i ogroman trud, a nema bolje nagrade od osmijeha svih onih koji su ju do sada pogledali. Da se njihov trud itekako isplatio govore i brojne donacije koje su prikupljene zahvaljujući predstavi.

Osim predstave, vinkovački Crveni križ provodi i druge božićne aktivnosti. Tako je u okviru akcije „Solidarnost na djelu“ Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Vinkovci i svim jedinicama lokalne samouprave na svom području djelovanja koje obuhvaća gradove Vinkovci i Otok i općine: Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci, izvršilo distribuciju paketa hrane i higijenskih artikala kojima će predstojeće božićne i novogodišnje blagdane uljepšati 290 obitelji. Također su podijeljeni paketi za 61 osobu smještenu u udomiteljskim obiteljima.

Kao i svake godine, Gradsko društvo Crvenog križa je u ovoj akciji nabavilo i 10 štednjaka na kruto gorivo zahvaljujući kojima će predstojeće hladne dane lakše prebroditi obitelji u teškoj socijalno situaciji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno