24 C
Vinkovci
Utorak, 30. travnja 2024.

Književnom večeri s Ivanom Bodrožić započeo 6. InBook

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Iako u skraćenom obliku, ovogodišnje izdanje InBooka donosi nam nekoliko večeri ispunjene razgovorima o literaturi, književnosti, glazbom, smijehom i dobrim društvom. Službeno je otvoreno večeras u dvorištu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, a organizatorice nisu krile oduševljenje što su, unatoč lošim prognozama, uspjele doći do 6. izdanja ove manifestacije.

„Iznimno sam ponosna što smo uspjeli i ove godine održati InBook s obzirom na cijelu situaciju. Proveli smo sve mjere, uzimamo ime i prezime svih gostiju, kontakt telefon, mjerimo temperaturu i sve se događa na otvorenom gdje je razmak minimalno dva metra“, rekla je na početku Vedrana Lugić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, dodavši kako svake godine pokušavaju dobiti eminentne hrvatske autore. Ove godine uspjeli su doći i do spisateljice Ivane Bodrožić koja je bila gošća prve večeri InBooka.

Ivana Bodrožić najpoznatija je po svome prvijencu, romanu “Hotel Zagorje” za koji je dobila nagradu Kiklop za najbolje prozno djelo godine, a po knjizi priprema i scenarij za film. Objavila je i zbirku poezije „Prvi korak u tamu“, kratku priču „Pričaj mi o tome“ te knjige „Prijelaz za divlje životinje“, „Za što sam se spremna potući“, „100 % pamuk i „Rupa“.

„Trenutno sam završila novi roman koji bi trebao izaći ove jeseni. Na njemu sam radila zadnje dvije, tri godine i to je nešto najnovije čime se mogu pohvaliti“, rekla nam je spisateljica Bodrožić, osvrnuvši se i na ovogodišnju temu InBooka: „Teatar apsurda“:


„Mislim da su organizatorice s temom pogodile boju i atmosferu svega što se događa posljednjih mjeseci, iako nekada kad se stvari dovedu do apsurda iz njih može izaći nešto smisleno i ja se nadam da će tako biti i s ovom situacijom“, dodala je.

Iako ove godine traje tri večeri, a ne pet kako smo do sada naviknuli, to ne znači kako će neće nedostajati dobre zabave. Druga večer očekuje nas u srijedu kada ćemo se smijati s poznatim komičarem Vlatkom Štamparom, a u petak ćemo uživati u večeri poezije i kratkih priča, likovnoj izložbi i glazbenoj svirci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno