U hotelu Dunav u Iloku, u petak je održana 11. sjednica Savjeta projekta “Okusi hrvatske tradicije” kojoj je domaćin bila Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije. U radu sjednice sudjelovali su direktori županijskih turističkih zajednica koji sudjeluju u ovoj najvećoj projektnoj suradnji u hrvatskom turističkom sustavu. Glavna tema sastanka bio je dogovor o organizaciji Dana Okusa hrvatske tradicije, nacionalne gastronomske manifestacije kojoj je cilj promocija hrvatskih tradicijskih jela i ugostiteljskih objekata nosilaca standarda Okusi tradicije koji ta jela nude. Kako je istaknuto, uvažavajući sve epidemiološke mjere u objektima, manifestacija ide dalje i njezino ovogodišnje drugo izdanje održati će se u periodu od 20. do 30. 11. 2020. godine, a obuhvatit će 11 hrvatskih županija s više od stotinu ugostiteljskih objekata.
Dogovoreno je da će ponuda restorana za tu prigodu sadržavati najmanje dva različita menia oblikovana od lokalnih tradicijskih jela i namirnica, a gostima će se nuditi u tri cijenovne grupe, od 75, 95 i 125 kuna.
Uz to, tijekom sastanka razgovaralo se o tijeku izrade prvog nacionalnog kataloga objekata nosioca standard Okusi hrvatske tradicije koji bi trebao biti predstavljen početkom studenoga, dok će prije toga na društvenim mrežama krenuti kampanja popularizacije lokalnih tradicijskih jela pod nazivom Svaki tjedan, tradicijski recept jedan. Boravak u Vukovarsko-srijemskoj županiji, domaćin sastanka, i ujedno predsjednica savjeta, Rujana Bušić Srpak iskoristila je da goste upozna s bogatstvom i raznolikošću eno gastro ponude našega kraja.