12 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Josip Dabro istupio iz HDZ-a, za župana će se kandidirati kao neovisni kandidat

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro danas je pismom obavijestio predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića da zbog nezadovoljstva stanjem u županijskoj organizaciji HDZ-a istupa iz stranke.

Zamjenik župana Vukovarsko – srijemske županije Josip Dabro, koji je na nedavnim unutarstranačkim izborima bio kandidat za predsjednika županijske organizacije, danas je istupio iz HDZ-a. Svoju pisanu ostavku poslao je i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću navodeći kako se na ovaj korak odlučio iz moralnih razloga „potaknut iznimno negativnim ozračjem i narušenim međuljudskim odnosima u županijskoj organizaciji HDZ-a Vukovarsko – srijemske  županije uzrokovanim nedostatkom upravljačke strategije, nedostatkom potrebe za okupljanjem i zajedništvom nedavno izabranog vodstva“.

U svome dopisu Plenkoviću Dabro ističe kako predstavnici starih struktura koji su zaduženi da upravljaju Vukovarsko-srijemskom županijom godinama uništavaju sve čega se dotaknu uz prešutnu podršku Zagreba, samo uz uvjet bespogovornom slušanju u stranačkim previranjima. Ti ljudi bore se samo za svoj osobni boljitak, a ne za boljitak Vukovarsko srijemske županije. Dodao je i kako se zahvaljuje svim vjernim i poštenim članovima HDZ-a, čije srce nesebično kuca i živi i za Hrvatsku i za Slavoniju.

“Obećana zemlja koja je prigrlila i hranila naše pretke i pružila im bolji život i nas danas obvezuje da iskoristimo vrijeme koje imamo, i neponovljive prilike da ju oplemenimo i učinimo poželjnom za ostanak i bolji život na njoj. Kako lijepo zvuče riječi “bolji život na njoj” ali nažalost ne samo nekolicini članova stranke i njihovim obiteljima. Nastavljam raditi u korist stanovništva naše najistočnije županije, ali svoju političku budućnost želim graditi bez utega loših politika i vječnih stranačkih manipulatora”, naveo je Dabro.

Za Večernji list najavio je kako na predstojeće lokalne izbore izlazi kao kandidat za župana Vukovarsko – srijemske županije. Bit će neovisni kandidat, a o detaljima kandidature i tko će ga sve podržati uskoro će izvijestiti javnost.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno