21 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Rajković: udruge doprinose razvoju naše zajednice i važan su čimbenik našeg društva

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Ugovore ukupne vrijednosti milijun kuna danas su s načelnikom Damirom Dekanićem potpisali predstavnici deset rokovačko-andrijaševačkih udruga. Sredstava nužna za rad udruga, s čijim su aktivnostima općinski čelnici vrlo zadovoljni, osigurana su iz općinskog proračuna. “Naše udruge rade kvalitetno i pedantno tijekom cijele godine i svaka kuna izdvojena za njihove potrebe dobro je utrošena. Ne mogu nikoga posebno izdvajati, ali moram naglasiti kako su nam uvijek prioritet djeca i mladi kojima nastojimo osigurati sve potrebne uvjete kako bi ih maknuli od nekih loših navika. Naši sportski klubovi u tome su vrlo uspješni, recimo, u našem nogometnom klubu trenira 150 igrača, od toga je u seniorskom kadru njih dvadesetak dok su ostalo djeca”, ističe Dekanić. Jedna od aktivnijih udruga u ova dva mjesta ona je koja okuplja žene, a koja postoji od 2009. godine. Predsjednica Svjetlana Draženović napominje kako im je glavni cilj okupiti što više žena srednje životne dobi i uključiti ih u aktivnosti i događanja u ovoj općini. Poznate su i po tome što obilaze i brinu o starijim mještanima kojima prigodnim poklonima i svojom pažnjom žele pokazati da nisu sami.

Zanimljivo je kako su danas ugovore potpisale i dvije “vanjske” udruge, one čiji su članovi mještani Rokovaca i Andrijaševaca te im je stoga Općina odlučila pomoći.

“Kod nas u klubu treniraju i sportaši iz ova dva mjesta, a jedna od naših najboljih natjecateljica upravo je Eva Blažević iz Rokovaca koja postiže odlične rezultate, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Općina naš rad podržava godinama i na tome smo im izrazito zahvalni”, objašnjava Dalibor Pavić, predsjednik Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci. Sredstva koja u Rokovcima i Andrijaševcima izdvajaju za udruge iz godine u godinu rastu, a takav trend će se i nastaviti, potvrdio je to i trenutni zamjenik načelnika Ante Rajković koji bi nakon skorašnjih lokalnih izbora trebao naslijediti Damira Dekanića. “Sredstva koja izdvajamo za rad udruga rastu proporcionalno rastu općinskog proračuna i tako će, siguran sam, biti i u buduće. U našim udrugama djeluju vrijedni ljudi koji vole svoje selo što je možda najbolje vidljivo za vrijeme trajanja manifestacije Bosutski dani, a koja je i zamišljena kao prilika da članovi udruga predstave svoj rad mještanima i gostima. Kroz to zajedništvo, svi oni na svoj način doprinose razvoju naše zajednice i važan su čimbenik našeg društva”, naglašava Rajković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno