22 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Petar Tomić: Bitno je izdržati početni pritisak Kustošije

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Cibaliju sutra očekuje dvoboj sa sedmoplasiranom momčadi, koja je u prve tri utakmice proljetnog dijela, od maksimalnih 9 bodova uhvatila 7, a momčad Petra Tomića putuje u metropolu s nadom da se može vratiti s pozitivnih ishodom. Kako bi se dodatno uigrali za predstojeći susret i dijelom nadoknadili propušteno na pripremama, Nebeskoplavi su tijekom tjedna odigrali prijateljsku utakmicu s trećeligašem iz Jurjevca koju su pobijedili 3:0. Tomić je istaknuo da će njegova momčad, kako vrijeme bude odmicalo, biti sve uigranija i bolja te da su vremenski, ali i terenski uvjeti sve bolji.

„Nema razloga da sutra ne pružimo dobru partiju i pokušamo uzeti tri boda. Kustošija je dobra momčad koja se sastoji od spoja mladosti i iskustva, a imaju i nekoliko prvoligaških igrača. Imaju čak 10 utakmica bez poraza, a ja se nadam kako će toj velikoj seriju u subotu doći kraj”, poručio je Petar Tomić.

Ozlijeđeni Ciprić izbivat će s terena još minimalno 3 tjedna, a u kadru za utakmicu s Kustošijom neće biti još Laštre, Crnova (nedavno se priključio treninzima) i Stanića. Od sutrašnje utakmice Tomić očekuje tvrdu i dobru utakmicu, a naglasio je kako je važno izdržati početni pritisak domaćin nakon kojeg, u drugom poluvremenu, Kustošija „padne” sa snagom i količinom pritiska kojim napadaju svoje protivnike od početka utakmice. „Tu vidim našu priliku i bez obzira na sve, spremni smo fizički. Ako s neriješenim rezultatom uđemo u drugi dio utakmice, smatram da se možemo vratiti u Vinkovci s pobjedom”, ističe Tomić. Ključ gostovanja u metropoli je izdržati početni pritisak, a kako bude vrijeme odmicalo, šanse Vinkovčana trebale bi rasti.

Utakmica se odigrava u terminu od 15,30 na Stadionu NK-a Kustošija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno