Foto: Enver Krivac / Dallas press
Riječki kolektiv Japanski Premijeri u sastavu Enver Krivac, Moris Mateljan i Marin Juričić, na alternativnoj elektro ambijent sceni djeluje već desetak godina, a dosad su objavili šest albuma i isti broj EP-ja, isključivo u virtualnom obliku, na svom YouTube kanalu i Bandcampu.
Budući da je njihov izričaj često na rubu ekscesnog ambient zvuka ne čudi suradnja s njihovim sugrađaninom Vladom Simcichem Vavom, koji je također objavljivao slične pejzažne uratke, ali s akcentom na gitarskom blues zvuku.
“Phthalo Blue” je prvi singl sa zajedničkog albuma koji su Japanski Premijeri i Vava snimali proteklih nekoliko godina, a koji ih predstavlja u formi pjevane pjesme s dugačkim instrumentalnim pasažima. Vokalne dionice su djelo pridružene članice Premijera, Petre Gržetić Fućak.
Album naziva “New Green Cabaret” će se pojaviti na svim digitalnim platformama 22. travnja, dok se vinilno izdanje očekuje tijekom ljeta.
Glazbu za “Phthalo Blue” potpisuju Enver Krivac, Moris Mateljan i Vava, dok je tekst rad dueta Krivac/Mateljan. Video spot je djelo multitalentiranog glazbenika, književnika i redatelja Envera Krivca.