13 C
Vinkovci
Subota, 21. rujna 2024.

Martinu Joziću bronca uz ekipno četvrto mjesto

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U metropoli je za vikend, 20. i 21. ožujka, održano Prvenstvo Hrvatske 10m ISSF zračno oružje za juniore i juniorke i to u strelištu „Vrapčanski Potok”. Na natjecanju su nastupila ukupno 192 natjecatelja i 42 ekipe, a iz Vinkovaca su nastupili strijelci Streljačkog društva „Vinkovci” u disciplini zračni pištolj.

Najbolji rezultat ostvario je Martin Jozić osvajanjem brončane medalje premda je nakon kvalifikacija imao najbolji rezultat. U finalu, kada se kreće od nule, gađao je nešto lošije i ispred njega plasirali su se Kužina Gabrijel iz SD „Končar Zagreb” (prvo mjesto) i Žunić Bruno iz SD „Dalmacijacement” Solin (drugo mjesto). Ekipa iz SD „Vinkovci” u sastavu Martin Jozić, Matko Čolaković i Marin Vujošević u zračnom pištolju osvojila je četvrto mjesto.

Treba napomenuti kako su juniorke SD „Končara Zagreb” postavile novi državni rekord u zračnoj puški s 1856,3 kruga. Podsjetimo, na prošlogodišnjem juniorskom Prvenstvu Hrvatske, koje je održano po prvi put u Vinkovcima, strijelci iz našega grada popeli su se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno