9 C
Vinkovci
Subota, 21. rujna 2024.

Uređenje parkirališta na mjesnom groblju u Ceriću

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Prošle godine Općina Nuštar započela je s intenzivnijim radovima na uređenju parkirališta, a sada se planirani posao privodi kraju radovima na izgradnji novoga i uređenju postojećega parkirališta uz mjesno groblje u Ceriću.

Na toj lokaciji u Ceriću u tijeku su radovi vrijedni 500 tisuća kuna. Novcem iz općinskog proračuna bit će izgrađeno novo parkiralište s tridesetak mjesta pokraj mrtvačnice na čestici koja je u vlasništvu Općine Nuštar. Također, u planu je i asfaltiranje postojećeg parkirališta ispred prednje ograde groblja gdje je predviđeno jedanaest parkirališnih mjesta.

Podsjetimo, prošle godine u Nuštru su obavljeni radovi sanacije parkirališta u Ulici hrvatskih branitelja, ispred pošte i uz Trg dr. Franje Tuđmana. Riječ je o manjoj investiciji za koju je iz općinskog proračuna izdvojeno tridesetak tisuća kuna. Postojeća parkirališna mjesta okrenuta su u suprotni položaj od dotadašnjeg radi lakšeg parkiranja te je pridodano još osam novih parkirališnih mjesta. Znatno veća proračunska sredstva, oko 700 tisuća kuna, izdvojena su za uređenje parkirališta na potezu od Doma kulture Nuštar do župne crkve Duha Svetoga te u samom središtu mjesta, preko puta trgovine Boso, kao i ispred zgrade Općine gdje je obavljena rekonstrukcija postojećeg parkirališta koje je dobilo novi izgled.

Kako je istaknuo općinski načelnik Hrvoje Drinovac na početku radova na izgradnji parkirališta uređenje parkirališta u Ulici Križnog puta u Nuštru te uređenje postojećeg i izgradnja novog parkirališta kod groblja u Ceriću koštaju oko 1,2 milijuna kuna. Iako ovakvi projekti, kazao je Drinovac, bez problema prolaze na natječajima, parkiralište u Nuštru nije prošlo na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a parkiralište u Ceriću na natječaju u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, te se oba projekta financiraju iz općinskog proračuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno