14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Album tjedna: Goran Bare & Majke – Nuspojave (2018.)

Više od autora

- vl promo-Sedam godina nakon posljednjeg studijskog albuma ‘Teške boje’, u petak, 30. ožujka stigao je novi majstorski uradak jedinstvene pojave na hrvatskoj rock sceni, Gorana Bareta & Majki.

Propovjednik koji krvari stihove dolazi uzdrmati vaš svijet – ‘Nuspojave’ su ono što ne očekujete i duboko će se urezati na prvo slušanje. ‘Ljubav krvari’ otvorit će album na kojem će se naći 7 pjesama ukupnog trajanja 46 minuta: već spomenuta ‘Ljubav krvari’, ‘To nije igra’, ‘Osvijesti me’, ‘Skarabej Go-Go’, ‘Dobri anđeo te noći je pao’, ‘I dok pleše sama s kišom’ i ‘Zašto’.

Servirani će nam biti teški stihovi, gitarističke bravure i aranžerska rješenja u koje je transponirana sva bol uzrokovana ‘Nuspojavama’. Sve tekstove i glazbu potpisuje Goran Bare, osim teksta za pjesmu ‘I dok pleše sama s kišom’ koji potpisuje Lidija Bajuk i koja je bila objavljena na albumu ‘Srce’ iz 2006. godine. Aranžmane potpisuju Goran Bare i Mario Rašić, a ‘Osvijesti me’, prvi objavljeni singl, dolazi u potpuno novom aranžmanu, kao i ‘I dok pleše sama s kišom’.

Možda je rano još donositi sud, no oko nekih stvari možemo biti sigurni, a to je da će ‘Nuspojave” biti rock album godine! Sniman i miksan u slovenskom RSL studiju pod producentskom palicom Igora Bolteka i Marija Rašića, album je opremljen fantastičnim fotografijama priznatog hrvatskog fotoreportera Zorana Marinovića, a za sjajno likovno oblikovanje zaslužan je Daniel Ille.

Gitarističke, bubnjarske i klavijaturističke bravure sjajne ekipe koja je sudjelovala na albumu: Kruno Domaćinović, Davor Rodik, Berislav Blažević, Alen Tibljaš i Mario Rašić, i aranžerska rješenja Bareta i Marija Rašića, ujedno i producenta albuma, znače samo jedno, da su ‘Nuspojave’ savršeno zaokružena priča koja će doseći kultni status!

Nakladnik: Croatia Records, 2018.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno