28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Babina Greda postaje značajan metalski centar u Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-

TMD Group iz Gradačca u susjednoj BiH, koja proizvodi dijelove za najveće svjetske kompanije u automobilskoj industriji, planira se proširiti i na Hrvatsku i u suradnji s njemačkim partnerom u Babinoj Gredi izgraditi pogon za proizvodnju dijelova za automobile, kamione i radne strojeve. Riječ je o desetak milijuna eura vrijednoj investiciji, a proizvodnja će biti koordinirana između BiH i Hrvatske. Zemljište je kupljeno, idejni projekt je prošao i u tijeku je izrada izvedbenog projekta za građevinsku dozvolu.

Tvornica autodijelova u Babinoj Gredi s radom počinje sljedeće godine i zapošljavat će najmanje sto radnika. Konačan broj novih radnih mjesta zavisit će od toga tko će sve ući u tu priču, no Babina Greda neće moći pokriti sve potrebe za radnom snagom. Planirano je da radnici odlaze u Gradačac na obuku gdje će dobivati tehničku i tehnološku podršku.


TMD Group lani je zabilježio rast od 43 posto, a do 2021. planira dosegnuti vrijednost izvoza od 200 milijuna eura. Kompletna proizvodnja završava u izvozu, a najveći kupac je renomirani Schaeffler koncern iz Njemačke. TMD Group zapošljava 671 radnika u četiri tvornice. U planu su i drugi razvojni projekti, kao što je proizvodnja dijelova za električne automobile u suradnji s Japancima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno