27 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. lipnja 2022.

Barbari objavili kontroverzni spot za singl Idi ča!

Više od autora

- vl promo-
m_barbari_idi-ca_kontroverzni-spot_ST

Odličan novi singl Barbara ‘Idi ča!’ dobio je i svoj fenomenalan spot. U produkciji kreativnog laboratorija Sonicyut, Barbari su snimili spot o kojem će se sigurno puno pričati i koji će se jednako puno sherati. Zahtjevni make up u spotu potpisuje Kristina Borovac, a spot je sniman u kamenolomu na otoku Krku. Produkciju singla ‘Idi ča!’ ponovo potpisuju Marko Kalčić i Alen Bernobić, dok su se novi članovi Barbara Eric Vojak i Mladen Marzić savršeno uklopili u novu postavu benda.

‘Do ideje za spot su došli kreativci iz Sonicyuta. Sama ideja nam je zvučala moćno i prihvatili smo je s oduševljenjem, a nakon što smo vidjeli finalnu verziju oduševljenje je preraslo u nešto puno više’ – izjavila je Barbara Munjas.

Na pitanje ne boje li se da bi spot mogao biti zabranjen na nekim televizijama, Alen Bernobić je rekao: ‘Potajno se nadam da će biti zabranjen. Ali ne vidim razlog zašto bi bio… Dobra je pjesma, dobar je spot. Alles gut. Dečki iz Sonicyuta i Kristina su stvarno talentirani i bilo je iznimno lako i ugodno s njima raditi. Na stranu to da me još bole tabani od hodanja po tom kamenju, bilo je stvarno pozitivno iskustvo. Svojevrsna procesija. Nadam se da će ljudi prepoznati trud i poruku.’

A poruku spota objasnio je redatelj Matteo Prodan: ‘Ovaj video spot je metafora teškog i realnog života. Od rođenja smo prisiljeni živjeti u svojevrsnom zatočeništvu dok je sloboda samo utopija. Svatko od nas prisiljen je podnositi  životne nepravde te trpjeti i podnositi ono što oni s vrha odlučuju umjesto nas dok prave  promjene uvijek ostaju utopija, koliko i sama sloboda. Zato su i protagonisti ovog video spota vezani i zarobljeni za svoje terete na leđima, koji postaju sve teži dok iscrpljeno hodaju po vrućem suncu. Nakon pada trebaju smoći snage za ponovo ustati se i nastaviti put.’

Spot je financiran novcima od nagrade dobivene od strane HGU zahvaljujući sudjelovanju Barbara u finalu RockOffa 2015. godine.

VIDEO: IDI ČA (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno