Foto: Krešimir i Luka Pejić
Legendarna osječka Gužva u 16-ercu krajem prošle godine predstavila je spot za novu pjesmu “Bjelina”, drugi singl s nadolazećeg albuma.
Riječima autora pjesme, Igora Dmitirića Mute, frontmena benda, pjesma govori o ljudskim slabostima i o tome kako smo svi skloni da pobjegnemo u neku vrstu ovisnosti kada se nađemo u nekom problemu.
“Prva ideja mi je bila, dok sam se igrao sa gitarom i pjevušio neku svoju melodiju u glavi, da napišem pjesmu koja govori o ovisnosti o drogama  Imam dosta prijatelja koji muku muče s tim godinama, a ishod je neizvjestan. Na kraju sam se prešaltao i napisao pjesmu koja govori o ljudskim slabostima”, rekao je povodom nove pjesme Muto, frontmen Gužve.
Spot u režiji Krešimira i Luke Pejića prikazuje kako osoba može završiti ako slijedi poroke uslijed bježanja od životnih problema te nemogućnosti da se suoči sa surovom realnošću.
“Mi smo stvarajući i snimajući novu pjesmu nakratko pobjegli od stvarnosti. Kreativni rad je sjajna terapija i u mnogo normalnijem vremenu nego što je ovo u kojem živimo. Svako od nas se tijekom ove godine osjetio barem nekoliko puta bespomoćnim i anksioznim te mislimo da široj publici neće biti problem da se prepozna u refrenu naše nove pjesme, iako je ona izvorno napisana da potakne ljude na opasnost od bilo koje vrste ovisnosti. Nadamo se da će nova godina donijeti neke vedrije tonove, a mislimo da je ova naša nova pjesma potpuno adekvatna za posljednji ispraćaj ove užasne”, poručili su momci iz Gužve.