14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Bob Marley u izvedbi Maroon 5 a sve zbog Svjetskog nogometnog prvenstva

Više od autora

- vl promo-Kod mnogih vlada velika euforija i ogromno uzbuđenje – počinje svjetsko prvenstvo u nogometu! Maroon 5 su odlučili dati svoj doprinos s obradom pjesme ‘Three Little Birds’ koju u originalu izvodi legendarni Bob Marley. Pjesma je hrvatskoj publici dostupna putem digitalnih glazbenih platformi.

Pjesma ‘Three Little Birds’ je sa svojom pozitivnom porukom savršena za poticaj nogometnim obožavateljima da zaborave na sve probleme i da se fokusiraju na turnir u cjelini. Dečki iz Marron 5 su, u suradnji s tvrtkom Hyundai, odlučili što više se držati originalne verzije pjesme kako bi što više zadržali autentičnost pjesme, ali i njezin originalni duh mira i slobode.

Spot za ovu pjesmu sniman je u Los Angelesu, a redatelj je Joseph Kahn koji je radio s mnogim izvođačima kao što su: Lady Gaga, Dr. Dre, Snoop Dogg, U2 i mnogi drugi. On je 2003. godine dobio nagradu Grammy u kategoriji najboljeg videospota i to za pjesmu ‘Without Me’ od Eminema. Osim toga, drugi Grammy stigao mu je za videospot pjesme ‘Bad Blood’ koju je napravila Taylor Swift u suradnji s Kendrickom Lamarom. Osim za ovaj spot iz naslova, Joseph Kahn je napravio i televizijsku reklamu za Hyundai koju će mnogi sigurno primijetiti u pauzama od nogometa.

Cijelu ideju oko ove obrade su komentirali i Maroon 5: ‘Bob Marley je jedan od najvećih izvođača u povijesti glazbe. On je zaista genij, tako da smo bili jako uzbuđeni jer smo dobili priliku obraditi ovu pjesmu za Hyundai.’

Osim toga, među širokom publikom manje je poznato da je i sam Bob Marley bio iznimno talentiran za nogomet, a mnogi kažu kako je dovoljno dobro igrao da može prijeći u profesionalce. Koliko jako ga je volio igrati dokazuje i jedna njegova izjava: ‘Nogomet je vještina za sebe. Cijeli novi svijet. Cijeli novi svemir. Ja ga volim jer trebaš imati vještine da ga možeš igrati. Sloboda! Nogomet je sloboda!’


Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno