28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Britanski trojac black midi objavio novi singl i spot “Eat Men Eat”

Više od autora

- vl promo-


Black Midi – britanski trojac u sastavu Geordie Greep (gitara, vokal), Cameron Picton (bas, vokal) i Morgan Simpson (bubnjevi) – predstavljaju novi singl i spot “Eat Men Eat”, drugi po redu s nadolazećeg albuma “Hellfire” koji 15. srpnja izlazi u izdanju Rough Trade.

BLACK MIDI: Hellfire, 2022 | cover by David Rudnick

Glazbeno, “Eat Men Eat” spoj je rocka i flamenka, a potonji je i radni naslov koji se nalazi na ranijim set listama. Tekst pjesme kojeg potpisuje Picton, priča herojsku priču o dvojici muškaraca koji osujećuju plan ubojite rudarske ustanove da se, doslovno, hrani tijelima svojih mladih radnika. Najnježniji ikad stihovi black midi trojca prenose iskrenu priču o trijumfu i bolesti (prouzrokovanoj refluksom kiseline kada naši protagonisti podlegnu iskušenju hedonizma i kanibalističke gozbe) spojenu s košmarnom pričom o iskorištavanju. Prateći video režirao je Maxim Kelly.

Referenca je i ovaj put bila korporacija Red River Minnig Company koja se prvi put spominje u pjesmi “Diamond Stuff” s albuma “Cavalcade”.

Nadolazeći album nadograđuje se na melodijske i harmonijske elemente svog prethodnika („Cavalcade“), dok proširuje brutalnost i intenzitet njihovog prvijenca “Schlagenheima”. Kako Greep opisuje: “Ako je “Cavalcade” bila drama, “Hellfire” je poput epskog akcijskog filma.”

Trojac Black Midi strelovito se uspinje na britanskim rock i alternativnim listama još formiranja 2017. godine. Opisani kao izuzetno vibrirajući bend kojeg „morate vidjeti uživo“, nastupima diljem svijeta oduševljavaju publiku i kritiku, a njihova popularnost nezaustavljivo raste.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno