Trener Petar Tomić danas je obavio prozivku igrača pred početak priprema za nastavak sezone. Naime, nogometaši Cibalije u petak 21. veljače nastavljaju s natjecanjem u Drugoj HNL utakmicom protiv Dubrave. Stanje oko kluba i u klubu trenutno je vrlo neizvjesno i svi se pitaju što donosi sutra.

Podsjetimo, momčad je na zimsku stanku otišla kao posljednja u drugoligaškom društvu sa samo 11 bodova, tri manje od pretposljednjeg Solina. Očekivalo se kako će tijekom zimske prvenstvene pauze biti dolazaka igrača koji bi trebali osigurati klubu opstanak u drugom razredu, ali ni po tom pitanju nema dobrih vijesti.

“Mogu potvrditi da većih dolazaka za sada nema, osim Matheus Lucas Souza Mendesa koji je pristigao iz Jarmine, u nastavak sezone ulazimo uglavnom s igračima koji su nam na raspolaganju bili i jesenas. Odlasci su mogući, s nama više nisu Ivan Galić i Hrvoje Džijan, a za sada ne mogu reći tko bi nas još mogao napustiti, jedino što znam da je Andrej Kerić blizu odlaska u Slavonac iz Komletinaca. Ekipi smo priključili i dosta juniora koji će kroz pripreme pokazati jesu li za prvu momčad ili ne, tako da će sve biti jasnije početkom idućeg tjedna. Cjelokupne pripreme odradit ćemo samo u Vinkovcima, dakle nigdje ne putujemo”, priča nam koordinator za prvu momčad u klubu Ivan Karaula. Dodaje da svi imaju povjerenja u novog-starog trenera, koji je ovu momčad praktički i stvorio.

“Pero izuzetno dobro poznaje sve igrače, radio je s njima i kao glavni trener i kao pomoćnik Davoru Mladini i stoga sam siguran da će od njih izvući ono najbolje i da ćemo napokon pobjeći sa začelja prvenstvene tablice. I da, vjerujem da možemo izboriti ostanak u ovom rangu natjecanja, to dugujemo našim navijačima”, poručuje Karaula.

Prvu momčad Tomić nasljeđuje od onoga koji ju je naslijedio od njega, odnosno od Davora Mladinae, koji je Cibaliju napustio uoči početka priprema za nastavak natjecanja nezadovoljan reakcijom kluba pri popunjavanju kadra. Prilikom odlaska na odmor Mladina je jasno upozorio što sve treba momčadi Cibalije da bi na kraju prvenstva osigurala drugoligaški status. Ljudima u klubu pojasnio je kakve igrače momčad treba i s kojim bi se kadrom moglo očekivati bolje i uspješnije proljeće. No, takve želje u startu su bile osuđene na propast, jer novca za pojačanja nema ni na vidiku.