Otok je jedna od tri ekipe u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci koja na svom bodovnom kontu ima 26 bodova, a da je pritom ostvarila 8 pobjeda, 2 neriješena susreta i 7 izgubljena dvoboja.

Na kraju polusezone, na završnom sastanku, trener Krešimir Drnasin rekao je svojim igračima kako je djelomično zadovoljan s ostvarenim rezultatom u prvoj polusezoni, a koliko je momčad više mogla pod njegovom trenerskom palicom ne znamo jer Drnasin nije od početka s ovom momčadi, naime preuzeo je momčad Otoka na, otprilike, polovici prve dionice ove sezone. „S obzirom da nismo prošli zajedničke pripreme i da smo u nekoliko navrata bili u okrnjenom sastavu te da su 90 posto momčadi mladi dečki, u globalu mogu biti zadovoljan”, poručio je trener Otoka i naveo kako u ovoj polusezoni žali za dva do tri boda koja je njegova momčad mogla ostvariti, a nije.

Drnasin nije bio zadovoljan fizičkom pripremom svojih igrača u dosadašnjem dijelu prvenstva, a uz taj nedostatak navodi i nedostatak igračkog kadra uslijed ozljeda i privatnih problema pojedinih igrača. Otok na zimskom prijelaznom roku neće tražiti pojačanja za proljetni dio, nego će se Krešimir Drnasin osloniti na već postojeći igrački kadar s kojim je poprilično zadovoljan. „Bitno je odraditi dobre pripreme, a uz kvalitetno odrađene pripreme, mišljenja sam kako možemo ostvariti dobar rezultat na proljeće. Veći dio ove ekipe nije odradio pripreme pa smo se u hodu ekipirali kao i većina klubova u ovoj ligi”, istaknuo je Drnasin.

U „najmanju ruku” trener otočke momčadi očekuje još 26 bodova u nastavku sezone i s tim učinkom se u Otoku očekuje jedna od prvih 5,6 pozicija u gornjem domu lige. „Realno po kvaliteti i svemu, mislim da je nama mjesto oko pete, šeste pozicije i da ćemo na kraju tu i ostati. Međutim, teško je bilo što prognozirati, duga je sezona, ima puno utakmica i teško je predvidjeti što se sve može izdogađati, ali neke ambicije i želje su biti među prvih 6 momčadi”, izjavio je za kraj Krešimir Drnasin.