Vinkovački rukometaši odlučno su odradili sezonu, a osvajanjem petog mjesta zadovoljan je i njihov predsjednik Mirko Mečić. Treću godinu za redom ostvarili su plasman u Ligu za prvaka, a kroz cijelu sezonu iskazali su se i neki mladi igrači koji su za svoj rad i trud nagrađeni pozivom u juniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Ovogodišnjim uspjehom Spačva je ponovno izborila pravo nastupa u europskim natjecanjima, ali kao i prošle, vjerojatno se ni ove godine neće natjecati. Razlog je jednostavan. Nema novca. “Ono što je vrlo bitno kada je riječ o funkcioniranju jednog kluba su financije, a tu RK Spačva ne stoji baš najbolje. S obzirom na to da nam je i ova godina kao i sve prijašnje financijski jako teška i samo iz razloga financija ne igramo europsku ligu. Stoga planiramo ove godine pokrenuti projekt koji će nam, ukoliko i treću godinu za redom izborimo pravo nastupa u Europi, osigurati financijska sredstva te da konačno i rukometni Vinkovci izađu u Europu, jer mislim da to ovaj klub, kao i ovaj grad zaslužuje.”, rekao je Mirko Mečić.

Pripreme za narednu sezonu počinju krajem srpnja, odnosno početkom kolovoza, a planovi su da Spačva i slijedeće godine igra Ligu za prvaka. Mirko naglašava kako je pred igračima, ali u upravom kluba veliki posao. Najavljuje kako ima je cilj osvajanje četvrtog mjesta, što bi bio povijesni uspjeh kluba, ali da bi to konačno mogli ostvariti moraju se vrlo dobro pripremiti, odnosno odraditi pripreme.

Kada je riječ o tome kako će izgledati igrački kadar za sljedeću sezonu Mirko ističe kako će sigurno biti odlazaka nekih igrača, ali isto tako najavljuje i dolazak novih: “Postoji velika zainteresiranost za igranje u našem klubu, prije svega mladih igrača. Lagao bih kad bih rekao da ne postoji interes i igrača koji igraju po Europi i rado bi se vratili u Hrvatsku, ali oni su za nas u ovom trenutku preveliki financijski zalogaj. Stoga ćemo se mi kao i do sada bazirati na mlade igrače, kao i igrače iz vlastitog pogona, odnosno naše škole rukometa”, zaključio je za kraj Mirko Mečić.