Uvijek rado viđeni gosti Saxa Citizen Dick i El Musicante spremaju četvrtu po redu akustičnu grunge večer uz najveće hitove velikana poput Nirvane, Pearl Jama, Alice In Chainsa i mnogih drugih bendova grunge revolucije prve polovice 90-ih godina prošlog stoljeća. Svi koji vole navedene bendove, i to posebice u njihovom “MTV Unplugged” izdanju, nikako ne bi smjeli propustiti ovu glazbenu poslasticu koja će se dogoditi u četvrtak, 21. veljače. Cijena ulaznice u pretprodaji je 35 kn i mogu se kupiti tijekom ranog vremena kluba, a na ulazu će koštati 45 kn. Osigurane su posebne cijene pića, a svi koji dođu u kariranim košuljama imaju pravo na besplatnu rakijicu dobrodošlice.

“Intimni mali prostor, sporogoruće svjećice, najbolja atmosfera za unplugged koncert benda Citizen Dick i njihove verzije grunge hitova iz 90-ih. Dođite i doživite dio atmosfere slične MTV Unplugged koncertima ovog splitskog benda, obogaćenog gostovanjima polaznika glazbenika škole El Musicante, nove generacije rock glazbenika, te još nekih ljubitelja grunge scene a ujedno i aktera splitske i zagrebačke novije rock scene. Citizen Dick se četvrti put vraća na intimnu binu kluba Sax s najboljim izborom grunge hitova, dođite da zajedno uživamo u najboljoj fazi rock ‘n’ rolla s kraja 20. stoljeća”, izjavio je pjevač i gitarist Teo Aničić.CITIZEN DICK

Iza imena Citizen Dick krije se četvero Splićana koji pripadaju sada već zreloj generaciji rođenoj 80-ih godina, a odrasloj kroz 90-e uz zlatno doba grungea. Za svoj gušt odlučili su osnovati grunge tribute band, ali ne bilo kakav. Ovaj bend svira klasike grungea isključivo u unplugged verzijama. Razlog toj odluci pronalaze u tome što pjesme Alice In Chains, Nirvane, Pearl Jama ili Stone Temple Pilotsa i Soundgardena zbog svojih rock, punk i metal aranžmana često zaobilaze ljubitelje nešto “mekšeg” zvuka. Same pjesme su nerijetko pokazale da imaju u nekim slučajevima još i veću kvalitetu u svojim “ogoljenim” akustičnim verzijama, što vjerno pokazuju i nastupi originalnih grunge bandova u “MTV unplugged” seriji koncerata. Ova ekipa će definitivno približiti tu atmosferu vizualno i glazbeno. Kad se tome pridoda da se koncert održava u Saxu, prostoru koji sam po sebi ima taj poseban ugođaj dnevne sobe, može se očekivati ne tako učestali doživljaj koji će zasigurno zadovoljiti sve štovatelje grungea kao i “unplugged” formata!

EL MUSICANTE

El Musicante – potpuno drugačija škola gitare s ponosom predstavlja svoj Flagship koji je za ovu prigodu pripremio odabrane grunge uspješnice među kojima ima i pravih rariteta. Iako je riječ o gitaristima ovi su vrijedni polaznici u malo više od četiri godine postojanja škole uz gitaru ovladali i drugim instrumentima. Školu vodi veteran domovinskog undergrounda Tomislav Šnidarić.