18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Dan Mjesnog odbora “Stjepan Radić” i crkvenog goda u znaku zahvale i sjećanja na branitelje

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Građani Radićevog bloka danas imaju dva razloga za slavlje, jedan je crkveni, a drugi onaj svjetovni. Naime, tradicionalno se 5. srpnja u ovom dijelu grada obilježava crkveni god župe Sv. Ćirila i Metoda, blagdan nebeskih zaštitnika župe i Dan Mjesnog odbora.

Još jedna je ovo prilika da se naši sugrađani zahvale svojim nebeskim zaštitnicima, zahvale braniteljima koji su čuvali naš grad od neprijatelja u Domovinskom ratu, ali i prisjete onih deset koji slobodu nisu uspjeli dočekati. Za njih su danas, kao i uvijek, upaljene svijeće i položene vijence i to kod spomen ploče u dvorištu crkve sv. Ćirila i Metoda na kojoj će zauvijek ostati uklesana imena: Ivo Bajić, Drago Bartulović, Vladimir Čordašić, Radovan Ivkov, Zlatko Kordić, Željko Kuprešaković, Dalibor Lagator, Martin Martić, Božo Tadić i Zoran Zelić.

„Prije svega želim građanima Radićevog bloka čestitati Dan mjesnog odbora, crkveni god i dan kada se spominju svojih nebeskih zaštitnika – Ćirila i Metoda. Prigoda je ovo da se prisjetimo i svih onih hrabrih ljudi koji su braneći svoj grad branili i Hrvatsku, nažalost neki od njih su dali ono najvrednije što su imali, svoj život, a tu žrtvu ne smijemo nikada zaboraviti”, prije nego je poginulima odao počast rekao nam je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.

Istaknuo je Romić i kako su u ovom dijelu grada u tijeku radovi na brojnim projektima, kako u poboljšanju komunalne, vodne ili prometne infrastrukture, tako i na primjerice izgradnji sportskog igrališta. „Nastavit ćemo s tim radovima i dalje, sve s ciljem poboljšanja uvjeta i kvalitete života svih naših građana”, dodaje Romić.

Nakon molitve za hrvatske branitelje služena je i svečana misa, a među okupljenim stanovnicima Radićevog bloka bio je i Matej Stipe Babić, predsjednik II. Mjesnog odbora Stjepan Radić, koji je, prije svega, svojim susjedima čestitao crkveni god, blagdan svetih Ćirila i Metoda te dan MO. Ovom prilikom podvukao je crtu ostvarenog u posljednjih godinu dana.

„Proteklu godinu ocijenio bih dobrom. Mi smo komunalno uređen blok tako da kod nas dobro sve funkcionira i nemamo nekih velikih pritužbi. Ovim putem pozivam i sve građane ako imaju kakvih zahtjeva ili primjedbi da se slobodno jave u Mjesni odbor i mi ćemo nastojati to riješiti”, poručio je Babić. Napominje kako su trenutno u tijeku radovi u ulici Nikole Jurišića i Kneza Domagoja u sklopu projekta aglomeracije, a želja im je i što prije riješiti nogostupe, odnosno pristupe Radićevom bloku.

Recimo i kako u 16 sati na igralištu iza crkve započinje jubilarni 10. nogometni turnir u kojemu će svoje snage odmjeriti oko 20 ekipa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno