33 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Dan otvorenih vrata Osnovne škole Vladimira Nazora

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U vinkovačkoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora danas je održan Dan otvorenih vrata na kojemu je predstavljen ovogodišnji školski projekt kojim su se učenici i nastavnici na različite načine bavili kroz cijelu nastavnu godinu. Ovaj put tema je bila „Od Tame do Svjetla – Od Tišine do Zvuka”.

Zanimljivu i više nego kreativnu temu odabrala je ovogodišnja voditeljica školskog projekta, Julija Dujić, nastavnica glazbene kulture.

Svi su razredi bili uključeni, negdje cijeli razred negdje po skupina učenika, ali uglavnom svi su na nekakav način odazvali projektu. Tema je svima bila zanimljiva, ali je i široka pa sam nastojala kao voditeljica dati neke smjernice kako ne bi previše otišli u širinu. Tako smo osmislili tri tima od kojih se svaki bavio određenom temom”, istaknula je Julija Dujić uz zahvalu svim svojim kolegicama i kolegama koji su dali veliki angažman u realizaciji školskog projekta.

A teme su bile „Svjetlost i zvuk – povijesna saznanja” (nastanak, svojstva, izvori, brzina, jakost, odbijanje), „Utjecaj svjetla i zvuka” ( utjecaj na čovjeka i prirodu, što znači ne čuti, što znači ne vidjeti, utjecaj na mentalno zdravlje) i „Crno – Bijeli svijet” ( svjetlo-tama i tišina-zvuk u umjketnosti, biti proturječan). Time su se učenici i nastavnici bavili cijelu školsku godinu, a danas su dio onoga što su radili predstavili kroz prezentacije, izložbe, simulacije i scenske igre.Kroz Dan otvorenih vrata predstavljamo još jedan uspješno proveden školski projekt. Svi nastavnici bili su uključeni, svi su se doista potrudili oko ovoga zajedno s učenicima i vjerujem da će danas u ovom programu uživati i roditelji i učenici. Kroz Dan otvorenih vrata želimo se približiti roditeljima, želimo se približiti svima onima koji žele surađivati sa nama i želimo im pokazati da sve što mi radimo, radimo za opće dobro”, istaknuo je ovom prilikom ravnatelj Damir Burić.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno