Nakon nekoliko uspješnih komedija, Gradsko kazalište ”Joza Ivakić” Vinkovci publici će ponuditi jedan od najvećih klasika svjetske dramske književnosti ”Staklenu menažeriju” T. Williamsa. Radi se o drami koja govori o raspadu jedne obitelji koja tjera na razmišljanje i ostaje u sjećanju.

Drama je nastala u režiji Dražena Ferenčine koji se pobrinuo i za dramaturšku adaptaciju i glazbu, a asistent u režiji bio je Vladimir Andrić, jedan od glavnih glumaca. Osim njega, dramu će upriličiti i glumci Areta Ćurković, Matea Marušić i Ivan Vukelić. ”Staklena menažerija” građanska je drama smještena u 20. stoljeće u dom američke obitelji Vingfild. Riječ je o srednjoj radničkoj klasi u čijem su središtu majka Amanda, kći Laura, sin Tom (ujedno i pripovjedač) i gost Jim O’ Connor. Majčinska ljubav i briga koja često ima kontra produkt, velika ljubav brata prema sestri, želja za bježanjem iz sjedilačkog života i strah od stvarnog života glavni su pokretači ove priče.

Ne propustite premijeru koja će biti održana danas s početkom u 20 sati, a reprizna izvedba je sutra u isto vrijeme. Ulaznice po cijeni od 40 kn mogu se kupiti još samo danas, sat vremena prije predstave.