13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

“Dani otvorenih vrata” u vinkovačkim strukovnim školama

Više od autora

- vl promo-



Danas se održavaju “Dani otvorenih vrata” Srednje strukovne škole Vinkovci, Tehničke škole Ruđera Boškovića i Drvodjelske tehničke škole Vinkovci. Ovom prigodom je predstavljeno čak 31 zanimanje koje ove tri škole nude. No, i dalje najveći problem ostaje upis u deficitarna zanimanja ovih škola, što je napomenuo i Domagoj Bujadinović, ravnatelj Srednje strukovne škole Vinkovci koji je istaknuo da ove školske godine nisu imali upisane djece za zanimanja soboslikar i ličilac, što se nadaju da će iduće upisne godine biti promijenjeno. 

Svrhu ovoga događaja u kontektsu pada upisa u deficitarna zanimanja prokometirala je i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju, Jadranka Mustapić – Karlić koja je istaknula da nedovoljan upis djece u deficitarna zanimanja ima daleko veće posljedice za cijelo tržište rada, što dokazuje i manjak licenciranih stručnih majstora zanata.

No, ove godine, u odnosu na prethodne bilježi se veliki broj učenika osmih razreda osnovnih škola koji su pod mentorstvom svojih profesora posjetili današnji događaj. Dani otvorenih vrata izvanredana su prigoda kako bi se informirala djeca o strukovnim zanimanjima te kako bi se zainteresirala za upis istih.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno