10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Dekanić najavio konstruktivnu suradnju sa svim načelnicima i gradonačelnicima, bez obzira kojoj opciji pripadaju

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

“Suradnja sa svim načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko-srijemske županije bit će na jednoj primjerenoj i pristojnoj razini, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje. Svatko je odigrao svoju utakmicu, svi oni koji su pošteno dobili imaju moj respekt i idemo zajedno raditi na razvoju naše županije”, poručio je uvodno novi vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić na današnjoj medijskoj konferenciji održanoj u prostorijama HDZ-a u Vinkovcima.

Podsjetimo, nakon drugog kruga lokalnih izbora, od pet vukovarsko-srijemskih gradova HDZ je zadržao vlast u Vinkovcima i Otoku, izgubio u Županji, a nije uspio vratiti Vukovar i Ilok. Kada je riječ o općinama, HDZ je povratio vlast u Tompojevcima i Tovarniku, ali izgubio u Jarmini i Drenovcima, u kojima je bio na vlasti od Domovinskog rata. Zaključno, nakon drugog kruga lokalnih izbora od pet gradova ta stranka vlast ima u dva, a od 26 općina načelnike je zadržala ili dobila u njih devet.

“Neke od općina smo vratili, neke izgubili. U pojedinim općinama trebalo je doći do određenih promjena što se nije dogodilo. Kada je netko dugi niz godina na određenoj poziciji, pa i da je najbolji, ipak zna doći do zasićenja. Iz toga ćemo zasigurno izvući pouke i u narednom periodu idemo u rekonstrukciju naših općinskih i gradskih organizacija što će rezultirati dodatnim rastom HDZ-a. Nakon unutarstranačkih izbora neki članovi su odlučili samostalno izaći na izbore i neki od njih su ostvarili pobjede, oni od svojih stranačkih kolega nisu izabrani demokratskim putem, od građana su izabrani i to je jednostavno tako”, objasnio je Dekanić gubitak određenih općina.

Na pitanje o odlasku većeg broja članova stranke uoči izbora odgovorio je kako tu ne vidi problem jer iz HDZ-a je u našoj županiji istupilo stotinjak članova, a pristupilo je njih oko 400. Osvrnuo se i na “prljavu” kampanju jednog dijela svojih protukandidata rekavši kako je u posljednja 2-3 mjeseca doživio puno podmetanja i raznih neugodnosti.


“Takvim stvarima nije mjesto u politici, a ni u javnom životu. Mislim da smo u našoj županiji imali slučaj urote jedne interesne skupine iz koje su pokušali na sve načine izgurati bilo kakvog kandidata protiv HDZ. Mi ćemo pak voditi politiku prema našim građanima, s ciljem prosperiteta i napretka ovoga kraja. S druge strane, sve interesne skupine ću maknuti iz političkog života županije”, naglasio je.

Dotaknuo se i Županijske skupštine, u kojoj je HDZ vrlo blizu potrebne većine. Potvrdio je suradnju s Tomislavom Panenićem, a vrlo vjerojatno i s Nikolom Kajkićem.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno