24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Delegacija Vukovarsko-srijemske županije položila vijenac na Memorijalnom groblju u Vukovaru

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Povodom Dana državnosti RH i Dana hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije, koji se obilježavaju 30. svibnja, kao i Dana Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice formiranja OSRH koji se obilježavaju 28. svibnja, na dan kada je 1991. godine održana svečana smotra Zbora narodne garde (ZNG) na stadionu NK “Zagreb” u Kranjčevićevoj ulici i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade, koje su bile preteče današnje Hrvatske vojske, upriličeno je prigodno obilježavanje u sjedištu naše županije, u Vukovaru.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, kod spomen obilježja, vijenac je položio i svijeću zapalio župan Božo Galić, zajedno s načelnikom Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Fabijanom Kapularom, predstavnikom OSRH – Zapovjedništva GOMB Vinkovci pukovnikom Miroslavom Mikićem, voditeljem Hrvatskih šuma – Uprave šuma Vinkovci, ujedno i načelnikom Općine Andrijaševci Damirom Dekanićem, kao i s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije predvođeni predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana DR-a Vukovarsko-srijemske županije Milanom Draženovićem.

Nakon polaganja, molitvu je predvodio dekan Vukovarskog dekanata i župnik župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru fra Ivica Jagodić.

Podsjetimo, tijekom programa obilježavanja prelijetali su i zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – MIG – 21 po Vukovaru, Vinkovcima i Otoku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno