6 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Dezinfekcija ruku prije i nakon potpisa, građani nose svoje olovke

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Politička scena u vukovarsko-srijemskim gradovima i općinama na određeni način je mirovala tijekom uskrsnih blagdana, kandidati se nisu međusobno napadali, optuživali i prozivali, fokusirani su bili na druženje s građanima, dijeljenje pisanica i maslinovih grančica. Najveća vijest pak dolazi iz Iloka. Naime, prema riječima tajnika HSS-a Ilok Željka Prskala svi članovi ove podružnice su napustili stranku. Prskalo najavljuje kako će sada već bivši članovi HSS-a na svibanjskim lokalnim izborima podržati za gradonačelnika Iloka Vilima Čuljka koji po povjerenje građana ide kao nezavisni kandidat. Govoreći o razlozima napuštanja HSS-a naglasio je kako su članovi prije svega nezadovoljni s načinom na koji predsjednik Krešo Beljak vodi stranku.

“Pokušavali smo kroz stranačka tijela neke stvari promijeniti ali nije išlo. Jedino nam je poslije svega preostalo napustiti stranku. Od prije nekoliko dana u Iloku, što god netko iz vrha stranke rekao, HSS više nema niti jednoga člana”, poručio je Prskalo.

Još jedan član još jedne, nekada jake i utjecajne stranke, koji je svojevremeno bio i gradonačelnik Vukovara, svoju političku karijeru gradi samostalno. Tako je krajem prošlog tjedna u prostorima stare tržnice u Vukovaru i službeno otvoren prostor koji će koristiti Nezavisna lista Željko Sabo. Po riječima Sabe, koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika Vukovara na predstojećim lokalnim izborima, oni su prostor nazvali Klub NL. Najavio je i kako će Klub NL raditi svakodnevno od 10 do 13 sati. U Vukovaru su kandidati bili aktivni povodom Svjetskog dana zdravlja. Obilježavanju toga dana pridružio se i Nenad Bučko, kandidat za gradonačelnika Vukovara koji se družio se s umirovljenicima i partnerima iz Aktivnih nezavisnih umirovljenika Vukovar u vukovarskoj park-šumi Adica iz koje su poslali poruku trenutnoj gradskoj upravi kako mora učiniti više za umirovljeničku populaciju. A iz Državnog izbornog povjerenstva upozoravaju sve sudionike ove političke utrke kako sve svoje aktivnosti moraju prilagoditi trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Posebno su istaknuli važnost osiguranja epidemioloških mjera pri prikupljanju potpisa birača.

“Tijekom svih aktivnosti prilikom prikupljanja potpisa, svi se sudionici moraju pridržavati mjere fizičke udaljenosti od 2 metra u odnosu na druge osobe izuzev ako se radi o članovima istog kućanstva ili osoba koje su uobičajeno u bliskom kontaktu. Obvezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski za sve osobe bilo u zatvorenim prostorima ili na otvorenome. Preporučuje se i uspostava sustava vođenja evidencije svih prisutnih osoba radi naknadnog lakšeg epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Evidencija mora sadržavati ime i prezime i OIB”, upozoravaju između ostalog iz DIP-a.

Zanimljivo je kako naglašavaju obveznu dezinfekciju ruku prije i nakon potpisivanja. Preporučuje i da građani donesu svoje kemijske olovke, što ipak ne isključuje dezinfekciju ruku prije i nakon potpisivanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno