9 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Doctor Sleep će nastaviti radnju Isijavanja

Više od autora

- vl promo-

Deadline je nedavno objavio vijest da će višestruko nagrađivani Mike Flanagan režirati ostvarenje Doctor Sleep koje će predstavljati nastavak kultnog psihološkog horora Isijavanje (The Shining, 1980.) snimljenog prema istoimenom romanu Stephena Kinga. Za scenarij je zadužen Akiva Goldsman, scenarist nagrađen oskarom za ‘Genijalni um’ ali i brojnih drugih ostvarenja među kojima se izdvajaju ‘Cinderella Man’, Davinchijev kod’ i ‘Ja sam legenda’.

‘Doctor Sleep’ će tako biti objavljen 36 godina nakon remek-djela ‘Isijavanje’ u kojem je glavnog junaka, poremećenog pisca Jacka Torrancea, briljantno odglumio Jack Nicholson.

Glavni lik novog filma, koji predstavlja ekranizaciju istoimenog Kingovog djela iz 2013, jeste Danny Torrance, Jackov sin iz prvog filma. Mali Danny, kojeg je u izvorniku glumio Danny Lloyd, sada je odrastao čovjek u četrdesetima koji se bori protiv bijesa, očaja, alkoholizma i trauma radi onoga što mu se kao djetetu dogodilo u snijegom odsječenom hotelu Overlooku u Coloradu.Danny sada živi u New Hampshireu, našao je utočište u zajednici Anonimnih alkoholičara i dobio posao u staračkom domu gdje ostaci njegove moći ‘isijavanja’ pružaju utjehu ljudima na samrti. Uz pomoć dalekovidnog mačora, ubrzo postaje ‘Doctor Sleep’. U domu će se psihički povezati sa mladom Abrom Stone koja ima spektakularnu moć ‘najsjajnijeg isijavanja’, što ponovo izaziva Dannyjeve demone i priziva ga u bitku za njenu dušu i opstanak.

Ovo nije prvi put da se Flanagan susreće s Kingovim djelom, s obzirom da je prošle godine već radio na ostvarenje ‘Gerald’s Game’. Flanegan je do sada već snimio niz horora od kojih ćemo spomenuti Ogledalo smrti, Hush, Somnia i Prizivanje duhova: Porijeklo zla.

Isijavanje je režirao legendarni Stanley Kubrick zaslužan za brojna izvanredna filmska ostvarenja među kojima ćemo izdvojiti filmove ‘Lolita’, ‘2001: Odiseja u svemiru’, ‘Paklena naranča’, ‘Full Metal Jacket’ i ‘Oči širom zatvorene’. [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno