16 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Dodjela priznanja „Zvonko Festini“

Više od autora

- vl promo-

Svečana dodjela priznanja „Zvonko Festini“ za životno djelo u području lutkarske umjetnosti održana je u Gradskom muzeju Vukovar. Ovogodišnji laureati su: Jasminka Mesarić – za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva i Đuro Roić (ZKL) – za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva.

Jasminka Mesarić je kao kazališna djelatnica producirala brojne predstave koje su ovjenčane nagradama, a koje su gostovale u cijeloj Hrvatskoj i svijetu pronoseći glas i pozitivan imidž hrvatskog lutkarstva i kazališta za djecu i mlade, no isto tako donoseći dah međunarodnih uspjeha doma.Đuro Roić je kao glumac djelovao u Kazalištu lutaka Zadar i Zagrebačkom kazalištu lutaka, te surađivao sa mnogim kazalištima (HNK Split, Kerempuh, Gavella, Max teatar i Gala teatar). Surađivao s HRT-om, Novom TV, Dječjom knjigom i puno toga još…). Pisac poezije za djecu i odrasle te scenarija za TV emisije.

Ispred Vukovarsko- Srijemske županije nagradu je laureatima uručila pročelnica Odjela za turizam i kulturu, Marija Budimir.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno